העוצר באוקראינה
-
כידוע במחוז אודסה תקנות העוצר נאכפות בחומרה, כך שהיוצאים בלילה מאומן לכיוון פלאנקה או המגיעים ממולדובה מגבול פלנקה (או טודורה) פעמים רבות לאחר חציית הגבול נתקלים במחסומים משטרתיים שמכריחים אותם לעצור בצד ומונעים את המשך הנסיעה בשעות העוצר. בפוסט הבא נביא פיתרון שמציע אחד מאנ"ש ( @זו-רק-הדרך )
הפיתרון נשמע טוב אך אינו נבדק כל צרכו
נבקש ממי שיכול להוסיף מידע בנושא (האם הוא עוכב בעבר או כל מידע אחר) להוסיף זאת באשכול זה: -
ישנם שלשה מחסומים בציר הראשי שמוביל מאודסה לאומן:
1.בכניסה למחוז אודסה על הכביש הראשי כאן 2. בכיכר המשטרה המפורסמת כאן 3. ביציאה מהמחוז (קצת לפני גבול פלאנקה) כאןכשיצאתי מאומן במוצאי שבועות עצרו אותי בכניסה למחוז אודסה בשעה 2 וחצי בלילה ולא נתנו להמשיך יחד עם עוד חמשה טנדרים מאנ"ש ניסינו לשחד אותם במאות דולרים והם לא הסכימו ולכן חזרנו (זה הם כן הסכימו) ונסענו מהדרך הזו:
כך עקפנו את המחסום השני בכיכר המשטרה והגענו למחסום השלישי, שם החייל לא האמין מהיכן נחתנו עליו והוא נתן לנו לעבור
למעשה, יכול להיות שבמוצאי ראש השנה (חזור) בכלל לא מעכבים כי יש עומס והם מעדיפים 'להיפטר' מאיתנו אבל אני לא יודע. מי שיכול שיתן מידע.
אותה בעיה ישנה גם בחזור מאומן לכיוון פלאנקה ואז ניתן לנסוע בדרך הזו בחזור וכך עוקפים את שני המחסומים האחרונים (כיכר המשטרה והיציאה מהמחוז)
דא עקא, בשנה שעברה לפני ראש השנה עצרו אנשים בצומת הזו היא ממש אחר שיוצאים מפלאנקה לכיוון אומן (500 מטר)
שם השוטרים השאירו אוטובוסים ורכבים בחניון עד הבוקר אפילו אחרי שכבר המתינו 12 שעות בגבול
אני מסתכל במפה עכשיו וראיתי שיש דרך לעקוף, לכיוון המלון והחנויות שיש בצד, דהיינו לפנות שמאלה לפני המחסום, ומשם לקחת ימינה ואחר כך שמאלה לעיקוף לכיוון אומן מבלי לעבור בצומת אבל אני לא בטוח שיש שם מעבר כמו שתראו
העקיפה היא בצומת הזו ותיארתי את הפתרון המוצע בתמונה המצורפת
ובתמונה הזו אני רוצה להראות היכן אני מסתפק אם יש מעבר ואם יש שם גדר אז הפתרון לא רלוונטי
-
-
בנוגע לעוצר בתוך אומן:
בראש השנה יש אכיפה, אבל עם תנאים מאד מקילים, ולא עושים בעיות למי שמגיע לאומן, ובמוצאי ראש השנה מבטלים את העוצר לצורך אלפי החוזרים.
באמצע השנה היו פעמים שהיה פתאום אכיפה, בשנה האחרונה כמעט ולא היתה אכיפה (וגם כשנפגשו בשוטר במקרה הגרוע ביותר הוא ביקש יפה לחזור הביתה).
בדרכים יש מחסומים, וכנראה זה תלוי בכל מפקד, היו מקרים שכשהראו להם מסמכים (כרטיסי טיסה או רכבת) הם איפשרו להמשיך לנסוע, כנראה זה תלוי במדיניות של מפקד במקום.
באיזור של אומן (מחוזות צ'רקאסי, ויניצה, קייב המחוז [לא העיר]) לא שמעתי שעיכבו אנשים בדרכים בשל העוצר. -
@זו-רק-הדרך כתב בהעוצר באוקראינה:
אני רוצה להראות היכן אני מסתפק אם יש מעבר ואם יש שם גדר אז הפתרון לא רלוונטיכוונתך לנסוע ככה בערך?
-
-
למה בעצם לא להגיע לצומת ואז לפנות כמו בן אדם? בתמונה הראשונה נראה כי המחסום נותן לפנות שמאלה בצומת והוא וחוסם רק לנוסעים ישר.
-
ובתמונה הזו אני רוצה להראות היכן אני מסתפק אם יש מעבר ואם יש שם גדר אז הפתרון לא רלוונטי
אם יש שם גדר אפשר לעבור אולי מכאן?
זה נראה יותר הגיוני שפתוח שם ללא גדרות.
ואז ההמשך פשוט, וללא שינויים מפליגים בתוואי. -
מה אתה מתכוון, לירוק?
-
-
לעניות דעתי ולפי מה שאני רואה בלוויין אין פנייה ימינה
המעלה שבפנייה שמאלה היא שאפשר להיכנס למלון לישון אם המצב קשוח
בכל אופן הבנתי שהמשטרה לא השגיחה באמת אם הנהגים לא בורחים מהחנייה ואם כן יכול להיות פתרון לצאת ימינה אחרי שנעצרים על ידי המשטרה ופונים לחנייה ומחכים חצי שעה, משהו כזה...