🧳 כבודה | מדיניות וטיפים
-
כידוע ברוב חברות התעופה מחיר הבסיס לא כולל כבודת צ'ק אין למטען, ויש שאף לא כוללות טרולי לעלייה למטוס.
חשוב לשים לב בעת רכישת הכרטיס איזה כבודה הכרטיס כולל (וכמה תעלה הוספת כבודה בשעת ההזמנה או להוסיף אח"כ. בדרך כלל הוספת כבודה בשעת ההזמנה כוללת גם דברים נוספים כמו מדיניות ביטול והחזר נוחה יותר/צ'ק אין מוקדם וכו' ויש לקחת זאת בחשבון.אשכול זה מיועד עבור דיונים עצות וטיפים בעניני הכבודה
-
לרוכשים כרטיסים ורוצים להוסיף מזוודה מאוחר יותר שימו לב:
לעיתים מחיר המזוודה מאוחר יותר זול יותר ולעיתים יקר יותר, ויש לחשב את זה אם כדאי להוסיף חבילה עם מזוודה או להוסיף מזוודה מאוחר יותר.
אבל, יש לשים לב!!! לעיתים משתלם לשלם יקר יותר למזוודה בשל השירותים הנוספים שמקבלים עם זה (שבנפרד יוצאים יקר יותר מהחבילה).
לדוגמא:
אם אתם קבוצה ביחד אפשרות בחירת מקומות משתלמת, גם אם לא במחיר של 60+ ש"ח למקום, אבל אם זה הפרש (בין קניית מזוודה מאוחר יותר או חבילה מראש) של 10 ש"ח זה כנראה משתלם...
או אם זה מקנה אפשרות לצ'ק אין 30 יום מראש, זה מאד מקל לגבי הטיסה חזור.
או אם זה מקנה אפשרות לצ'ק אין בחינם בשדה התעופה.
או אפשרויות ביטול מורחבות.בקיצור, תבדקו את פרטי החבילות ותחשבו איך לסגור את הכרטיס שלכם!
-
בס"ד
שלום וברכה!
רציתי לשתף באיזה נקודה(זה לא באמת מתאים לכל אחד אבל מן הסתם יש כאלה שכן..):
עד לפני כמה שנים הייתי טס לאומן רק עם חברות רציניות כדוגמת טורקיש וכדומה והייתי נעול על זה שאני צריך מזוודה והייתי משתגע איך אנשים מצליחים לטוס בחברות הלואו-קוסט רק עם תיק גב...
ובכן החלטתי לנסות את העניין וזה מאוד מצא חן בעיניי-ומאז ועד היום אני טס רק ככה בערך...
מה שאני בא להגיד זה שבאמת כדאי לחשוב:סך הכל נוסעים לשבוע אחד בדרך כלל-ומדובר על גברים,שלרוב לא צריכים הרבה ציוד ודברים(כמה בגדי שבת+כמה בגדי חול+טו"ת+וכמה כלי רחצה וכדומה)...וגם חשוב לציין שבוויז-אייר למשל אין הגבלת משקל אלא רק הגבלת נפח-ולכן אם האדם מדפיס את הכרטיס בבית הוא יכול להגיע עד לשער העלייה למטוס(ששם כידוע אין משקל)ואז ניצבת בפניו רק בעיית הנפח...חשוב שהתיק גב יהיה בלי מערכת גב עם ברזלים-כי הם מקפידים על תיקים כאלו...אבל מנסיוני אם מביאים תיקי גב פשוטים אפילו גדולים יחסית לרוב ניתן להעלות אותם(אני נוסע רק בלואו קוסט-ואני טס עם תיק נחמד למדי ולפעמים גם עם כמה שקיות(זה באמת לא הכי נוח:joy: )וב"ה אף פעם לא אמרו לי דבר...)
וגם חשוב לדעת שלפי החוק של החברות אין הגבלה על לבוש וכן מותר להביא שקיות של קניות בדיוטי פרי(יש כאלה שמשיגים כאלו שקיות ושמים בהם את חפציהם...(אפשר לדון אם יש בזה משום "גניבת דעת"))...ולכן בעצם הנקודת מבחן היא בשער העלייה למטוס-ואם עברתם אותה אז הסיפור נגמר ואף אחד כבר לא ידבר איתכם...ולכן כדאי ללכת לפקיד הפחות קשוח ועצבני,וכן לפעמים כדאי לחכות לסוף העלייה למטוס-בעוד שהם כבר לחוצים להעלות את כל הנוסעים כדי לא להתעכב...וכן מומלץ כבר לפתוח את הדרכון בדף הראשי וכן את הכרטיס טיסה ולהגיש להם-ובעצם לעשות מה שאפשר כדי להסיח את דעתם ולגרום להם לתקף לכם את הכרטיס...אגב לו יצוייר שהם אומרים שהתיק גדול מדי-אפשר פשוט להוציא ממנו חלק מהבגדים וללבוש עליכם(וכן היו מעשיות כאלו אצל כמה מהחברים שלי...)עד שהתיק מתאים למידה...וכן כדאי לדעת שאם מקפלים טוב ויפה את הדברים בתוך התיק ולא זורקים בערבוביא אז נכנס שם הרבה יותר...
בקיצור אני בא לומר שאפשר פשוט להתמקצע בזה(אין בזה גזל-כי החברה סומכת על שיקול דעתו של הפקיד וזו בעיה שלו)ולהצליח לעלות עם ציוד מכובד ומספיק,והדבר הזה יכול לחסוך כמה מאות שקלים(אם לא יותר..)בכל טיסה...
איני לוקח שום אחריות רק באתי להמליץ פה מדעתי ונסיוני-בפרט בתור אחד שלא היה זז בלי מזוודה...
תחשבו על זה או שתנסו את זה פעם...
אגב אספר פה סיפור מצחיק בנושא:באחת הקבוצות שאירגנתי במהלך השנה-הבהרתי לחברים שאסור להביא תיק גדול וכו'...כשהגעתי לנתב"ג ראיתי את אחד החברים כשהוא עם תיק ענק מאוד(משהו באמת עצום...:sweat_smile: )ולא ידעתי אם לבכות או לצחוק-כי הבנתי שרוב הסיכויים שיקנסו אותו(והוא היה גרדן רציני...)אבל "שומר פתאים ה' " ומתי שהוא הגיע לפקיד של הביטחון בנתב"ג-הפקיד אמר לו-"ממש סליחה אדוני אבל נגמרו לנו המקומות בבטן המטוס בטיסה זו ולכן תקבל אישור מיוחד להעלות את הכבודה שלך למטוס עצמו"...(כי הפקיד היה בטוח שמדובר במישהו שרכש מזוודות בהזמנה...)וכך זכה אותו יהודי לעלות על כל מטלטליו הרבים על המטוס ללא עוררין ומקטרגין...
אשריכם ישראל! -
פה המקום לציין שממש לא כדאי להוסיף מזוודות ופריטים בטיסות וויז-אייר דרך סוכני צד שלישי(הם לוקחים על זה מחירים מופקעים וגורפים לכיסם מאות שקלים),אלא כדאי לקנות מהם רק את הטיסה בלי כלום(כמובן שרק אם זה יותר זול מאתר החברה-שזו האופציה הכי טובה ונכונה) ואחר כך להיכנס לדף ההזמנה בוויז-אייר ושם להוסיף מזוודות ומה שרוצים(אפשר גם במוקד הטלפוני-שם זה זול יותר בדרך כלל-אך יש עמלת טלפון-15€)
-
בס"ד
כפי שכתבתי בעבר אפשר להצליח לעלות עם תיקים בגודל נחמד לטיסות הלואו קוסט ללא לרכוש מזוודה...העיקר שהתיק יהיה בלי מערכת גב וברזלים ככה שאם חלילה יעשו לכם בעיות תוכלו להוציא כמה בגדים מהתיק ולשים עליכם וככה תצליחו לכווץ את התיק לתוך הקופסא של החברות...
אגב יש חברה שמייצרת תיקים מאוד נחמדים שמובנים במיוחד בשביל טיסות לואו קוסט...יש להם נפח של 50 ליטר ויש להם מקום אחסון ענק במיוחד...אז מי שרוצה יש להם עכשיו מבצע אז אפשר להיכנס ולראות:
https://sparki.store/products/bagtogoלפי מה שהבנתי המבצע לא באמת נגמר עוד יום אלא בימים/שבועות הקרובים...
זה תיק ממש טוב שיכול לעזור באריזה שלכם לנסיעה...
עלו והצליחו!
שבת שלום!
אשרינו שזכינו! -
@בעגלות-וסוסים כתב ב🧳 כבודה | מדיניות וטיפים:
אגב לו יצוייר שהם אומרים שהתיק גדול מדי-אפשר פשוט להוציא ממנו חלק מהבגדים וללבוש עליכם(וכן היו מעשיות כאלו אצל כמה מהחברים שלי...)
הייתי פעם בקייב בתור לעלות על טיסה של יוקראין ז"ל
והיית פקידה שעברה בין האנשים בתור וניסתה לצוד אנשים עם תיק מעל הגודל והמשקל ואנ"ש לבשו כמה שכבות של קאפטן + בעקטישע + טו"ת ונראה שבסוף עברו.....בוייז לא ראיתי שמנסים לצוד אנשים כשעומדים בתור
-
@admin כתב ב🧳 כבודה | מדיניות וטיפים:
הייתי פעם בקייב בתור לעלות על טיסה של יוקראין ז"ל
והיית פקידה שעברה בין האנשים בתור וניסתה לצוד אנשים עם תיק מעל הגודל והמשקל ואנ"ש לבשו כמה שכבות של קאפטן + בעקטישע + טו"ת ונראה שבסוף עברו.....בוייז לא ראיתי שמנסים לצוד אנשים כשעומדים בתור
האמת שבשבועות האחרון כשחזרתי מוורשה עם וויז-אייר דווקא גם הייתה פקידה שעברה בתור וצדה אנשים-כשראיתי זאת ישר אמרתי שמות הצדיקים וברוך השם היו ניסים ועברתי בשלום-כי באמת היה לי הרבה ציוד ויכלו לקנוס אותי...
כאן המקום לציין שתדעו שכדאי מאוד להשתמש באוצרות שהנחילו לנו רביז"ל ומוהרנ"ת...באמת שיכלו המון יריעות לספר איזה ניסים נעשו לי על ידי אמירת שמות הצדיקים בפשיטות...החל מעיכובים בגבולות ובדרכים וכלה בטיסות בזמן הקורונה עם בדיקות שזייפתי ודברים הסתבכו קצת..זה בדוק ומנוסה..רואים ממש שינוי הטבע...
אשרינו!!
חזקו ואמצו!!
ותמיד כדאי להתכונן לכל תרחיש וכמו שלימדנו סבינו יעקב ע"ה-בדורון,תפילה,ומלחמה...ודי לחכימא ברמיזא...תשתמשו בשכל שחנן אתכם ה' יתברך!!
כי השכל הוא אור גדול ומאיר לו בכל דרכיו(ברחבי אירופה...חחח..)כמובא בתורה א' קמא..
אשרינו!! -
יש לי טיסה של ישראייאר ואני רוצה להוסיף מזוודה זה לא נותן אעפ שיש מעל 9 שעות לטיסה