📵 סים אוקראיני | להטעין - שלא יחסם לאחר שנה ללא שימוש
-
בעקבות המו"מ שהתפתח בנושא אנחנו מעלים כאן אשכול בצורה מסודרת לנושא
-
לכבוד מערכת "הלוח של ברסלב"
רציתי לעורר לתועלת הציבור לקראת ראש השנה תשפ"ה, אודות כרטיסי הסים האוקראיני, שבדרך כלל אם הם לא נמצאים בשימוש 12 חודשים הם מתבטלים, וצריך לקנות כרטיס חדש, והשנה מכיוון שהיתה מעוברת יתכן שיכולים לאבד את הסים, על כן רצוי להכניסו לפלאפון אפי' כאן בארץ ישראל ולחכות לראות עד שיש קליטה, ואז הסים כבר לא יחסם או יתבטל. אין צורך להוציא שיחה או לקבל, מספיק שיש קליטה לזמן קצר.
התורה חסה על ממונם של ישראל!
נ.א. בית שמש.נ.ב. על מנת לודאות שהסים נקלט ואכן הקליטה תקינה מומלץ לבצע בדיקת יתרת גריבנות/דקות, שזה לא עולה מהארץ.
-
@נחמן-העמקן כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
רציתי לעורר לתועלת הציבור לקראת ראש השנה תשפ"ה, אודות כרטיסי הסים האוקראיני, שבדרך כלל אם הם לא נמצאים בשימוש 12 חודשים הם מתבטלים, וצריך לקנות כרטיס חדש, והשנה מכיוון שהיתה מעוברת יתכן שיכולים לאבד את הסים, על כן רצוי להכניסו לפלאפון אפי' כאן בארץ ישראל ולחכות לראות עד שיש קליטה, ואז הסים כבר לא יחסם או יתבטל. אין צורך להוציא שיחה או לקבל, מספיק שיש קליטה לזמן קצר.
נ.א. בית שמש.נ.ב. על מנת לודאות שהסים נקלט ואכן הקליטה תקינה מומלץ לבצע בדיקת יתרת גריבנות/דקות, שזה לא עולה מהארץ.
דבר ראשון: יישר כח על המחשבה!!
דבר שני: למיטב ידיעתי ונסיוני הכנסת הסים למכשיר וקבלת אות קליטת רשת לא מאריכה את התוקף של הסים...
אלא רק אם רוכשים שירות/תעריף מסויים ואולי אולי אם מטעינים כסף...
בכל מקרה מי שרוצה לבדוק מה תוקף הסים שלו אז שיחייג(מדובר בקוד USSD וזה לא עולה כסף לחייג אותו):
צריך לשים * לפני המספר ו# אחרי המספר ואז ללחוץ על "חיוג",אחרת זה לא יעבוד...
בלייפסל:
121
בקייבסטאר:
114
תראו שם תאריך וזהו הזמן שהסים שלכם הולך "למות" חלילה אם לא תעשו איתו משהו עד אז...
אשרינו!
שבת שלום צדיקים! -
@בעגלות-וסוסים כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
דבר ראשון: יישר כח על המחשבה!!
דבר שני: למיטב ידיעתי ונסיוני הכנסת הסים למכשיר וקבלת אות קליטת רשת לא מאריכה את התוקף של הסים...אולי זה "צוויי דינים"... שיש דבר אחד אחד שזה תוקף הסים וזה מה שציינת. ויש דבר שני שזה נוהל שהחברה מזהה סים שלא פעיל במשך 12 חודש ומבטלת אותו, ולבעיה השניה יתכן שהפיתרון הנ"ל אכן עוזר.
-
אולי זה "צוויי דינים"... שיש דבר אחד אחד שזה תוקף הסים וזה מה שציינת. ויש דבר שני שזה נוהל שהחברה מזהה סים שלא פעיל במשך 12 חודש ומבטלת אותו, ולבעיה השניה יתכן שהפיתרון הנ"ל אכן עוזר.
מה אומר לך?...איני יודע להגיד בוודאות כי לא בדקתי את זה הרבה, אבל למה שהחברות יקראו לזה:"סוף תוקף"(בלייפסל),"תאריך שהמספר שלך מת"(בקייבסטאר) ???
ככה הם כותבים בהודעות USSD שלהם...אין סיבה שהם יכתבו את זה בכאילו...אגב יש לי שני פלאפונים ובאחד מהם סים כפול כך שתמיד אני מחובר עם שני המספרים האוקראינים שלי-אחד לייפסל ואחד קייבסטאר,ותמיד יש לי אות קליטת רשת ואף על פי כן התאריך סוף תוקף לא מתחדש אלא רק כשאני עושה עיסקה או חבילה...
אני חושב בוודאות שהתאריך שמובא אם עושים את ההוראות שכתבתי-זהו סוף תוקף ובתאריך זה הסים יושבת...
מה שכן סברה שאפשר לומר זה שמי שמכניס את הסים אחרי שהיה שם סים אחר(אז הסים עובר תהליך קליטה ותצורה בפלאפון החדש)אז זה יוצר פעולה שמחדשת את המנוי אפילו בלי כסף....אבל זה לא סביר לדעתי...
בדקתי עכשיו על שתי סימים נוספים שיש לי של שתי החברות-הכנסתי אותם בפלאפון אחר שהם לא היו בתוכו מלפני זה וחיכיתי שהסים ייקלט ושהכל יעבוד...
והרי לפניכם:
לייפסל-הוא היה מופעל עם חבילה בתקופה של א' ניסן האחרון:
קייבסטאר-הוא היה מופעל עם חבילה לפני כמה ימים בשבועות האחרון:
אם אנשים עושים את זה כבר כמה שנים ויודעים בוודאות שזה ככה אז מה אומר...
אבל זה מוזר לדעתי...
זה לא מופרך להגיד שהסיבה שזה עבד לאנשים זה בגלל כמה גריבנות שנשארו בחשבון ואוטומטית נרכשה בהם חבילה כלשהי(כידוע שככה זה עובד בחברות אלו...)או שהם קנו חבילה חודשית בבואם לאומן-ואז ממילא החישוב של שנה מתבצע מסוף החבילה-שזה כמעט חודש אחרי ראש השנה, וזה אומר שיש להם חודש ספייר ולכן זה יעבוד להם שנה אחר כך אבל לא בגלל שהדליקו וכיבו את הפלאפון בארץ...אני לא מאמין שיש מישהו עם 0 גריבנה בחשבון שחיכה שנה מסוף החבילה האחרונה שהייתה לו-שזה בעצם אמור להיות מקביל לתאריך התפוגה שכתוב בהודעה וזה המשיך לעבוד לו אחר כך גם אם הוא הפעיל את זה בארץ כמה פעמים(בתנאי שהוא לא הטעין כסף או חבילה)...
בכל מקרה אשמח שמי שמתברר לו משהו בזה -שיעדכן לטובת הציבור...
בפרט מי שלא השתמש מראש השנה האחרון-אז אפשר לבדוק האם משתנה התאריך תוקף...
ומי שרואה שהולך להסתיים התוקף בראש השנה לפי ההודעות אשמח שהוא ישאיר את זה ככה בלי להטעין כסף או חבילה כדי לאמת את הנושא ואם הוא ירצה אני אביא לו סים חדש באומן...
"ואני חזק בכל הדברים שלי אך בזה אני חזק ביותר וכו'..."
🤣🤣🤣
וגם אפשר לבדוק לאחר ההפעלה של הפלאפון וקבלת אות קליטה-האם התוקף שכתוב בהודעות הוארך לכמעט שנה מהתאריך שבו מפעילים את זה או שזה מחושב עדיין כשנה מראש השנה האחרון...
בקיצור אני כמעט בטוח ב100% בכל מה שכתבתי פה...
בלי נדר לקראת ראש השנה הבעל"ט אעשה כמה בדיקות אחרונות לוודא את זה סופית לגמרי שזה כדברי...
שבת שלום! -
ויש דבר שני שזה נוהל שהחברה מזהה סים שלא פעיל במשך 12 חודש ומבטלת אותו
חיפשתי נוהל כזה ולא מצאתי
אם יש נוהל כזה לכאורה אמור להיות מוזכר איפשהו -
בעקבות ההודעה פורסם בלוח של ברסלב:
לטובת הציבור:
שימור כרטיס סים אוקראיני לאורך זמן
כל סים אוקראיני של חברות לייף סל, קייב סטאר וודה פון, לאחר שעוברים 12 חודש ללא שימוש בסים – פג תוקפו, וצריך לקנות סים חדש שמגיע כמובן עם מספר טלפון אוקראיני חדש.
[יש לציין שכך קורה גם במקבית כרטיסי הסים בעולם הפועלים בשיטת פריפייד – בלשונינו "טוקמן"]
כלל זה מועיל לאנשים שנוסעים בקביעות בראש השנה ולא נוסעים באמצע השנה, שכן הסים מחזיק מעמד משנה לשנה, ללא צורך להחליף למספר חדש, וללא טירחה לחפש ולקנות סים. אך כל זה נכון רק בשנה רגילה. בשנה מעוברת כשנה זו תשפ"ד – עוברים 12 חודשים לועזיים שלמים בין שני ראשי השנה, ואז הסים מתבטל.בפרשת שלח פורסם מכתב ב"לוח של ברסלב" של יהודי יקר שרצה לעזור לציבור בענין זה, דא עקא שהפיתרון שהוא הציע במכתבו להפעיל את הסים ולקבל קליטה לכמה דקות וזהו, מהנסיון שהצטבר אצלינו – אינו מועיל כלל וכלל!!
מה כן מועיל שלא יחסם הסים? הטענת גריבנות לסים, וללא הטענה – הסים יחסם! ההטענה המדוברת מועילה גם בכמות קטנה מאוד.
כמות ההטענה המינמלית עבור הארכת התוקף:
מחברת לייף סל נמסר: שהטענת 10 גריבנה מספיק עבור הארכת התוקף בעוד שנה מיום ההטענה, ובבדיקות שערכנו זה אכן כך.
בחברת קייב סטאר: לא קיבלנו מענה ברור כמה גריבנות צריך, אבל מניסוי בשטח נראה שגם 5 גריבנה מספיקים. כך גם בחברת וודה פון.לטובת הציבור, אנו מפרטים כאן את הדרך לבדוק בעצמכם מתי תאריך התוקף של הסים שבידכם:
לייף סל כוכבית 121 סולמית
קייב סטאר כוכבית 114 סולמית
וודה פון כוכבית 101 סולמית
[הבדיקות האלו אפשריות גם מהארץ!]
המידע באדיבות חנות אומן סטור
כל מוצרי התקשורת לאומן במקום אחד. רחוב מאה שערים 57 ירושלים 05331-40940
הסוכן בירושלים ובית שמש ר' נ.ל.ש. 05276-36175 -
@ידיד כתב ב📵 סים אוקראיני | להטעין - שלא יחסם לאחר שנה ללא שימוש:
איך אני יודע מה המס' שלי?
כוכבית 161 סולמית
-
@148148 כתב ב📵 סים אוקראיני | להטעין - שלא יחסם לאחר שנה ללא שימוש:
רק רציתי לשאול איך ניתן להוסיף דקות עוד לפני הטיסה?
ערכנו על זה פוסט כאן :https://uman.pw/post/3155
-
@נחמן-העמקן תודה