-
נסיעה ברכבת:
מוינה לאוקראינה ישנם שתי רכבות ישירות:
-
וינה - בודפשט-קלטי - קייב:
יציאה מוינה בשעה 16:42, הגעה לבודפשט בשעה 19:40, הגעה לקייב בשעה 16:12. -
וינה - בודפשט קלטי - צ'ופ.
יציאה מוינה בשעה 10:42 הגעה לבודפשט בשעה 13:19, הגעה לצ'ופ בשעה 20:59
דרכי הרכישה:
- באתר האוקראיני לא ניתן לרכישה משום שזה מצריך אימות אפליקציית דיה
- באתר האוסטרי המחיר יקר מאוד ומספר כרטיסים מצומצם ביותר! https://www.oebb.at/en/
- באתר ההונגרי לא ניתן לרכוש כרטיסים מוינה לקייב אך ניתן לרכוש שם בדרכים דלהלן:
-
ניתן לרכוש כרטיס מוינה לזהוני, ושוב על אותה הרכבת לרכוש כרטיס מזהוני לצ'ופ. ואח"כ לרכוש כרטיס מצ'ופ לקייב על אותה הרכבת האוקראינית שממשיכה משם לקייב.
-
ניתן לרכוש שם כרטיסים לקייב מתחנת הייגישלאום שנמצאת כ40 דק' נסיעה מנמל התעופה של וינה. אך מכיון שכמעט ולא ניתן לרכוש שם כרטיס ישיר, מומלץ לקנות את הכרטיס בשלושה שלבים:
א. מהייגישלאום לזהוני
ב. מזהוני לצ'ופ (על אותה רכבת)
ג. מצ'ופ לקייב באתר האוקראיני (על אותה רכבת)
באופנים אלו הרכבת לא ישירה אמנם, אבל יש לכם מסלול ישיר לקייב בלי לנסות לבנות מסלול לבד
הדברים נכונים גם לגבי הדרך חזור.
נסיעה עם החלפה בהונגריה:
ישנם מספר רכבות מהייגישלאום (כ40 דק' נסיעה מנמל התעופה בוינה) לזהוני (וחזור)
מוינה לפולין ומפולין לאוקראינה:
ישנם מספר רכבות ביום מוינה לפשמישל ולקרקוב משם ניתן להמשיך עם רכבות לאוקראינה.
-
-
-
-
@נחמן-העמקן כתב במדריך לנסיעה מאוסטריה | וינה:
- וינה - בודפשט קלטי - צ'ופ.
יציאה מוינה בשעה 10:42 הגעה לבודפשט בשעה 13:19, הגעה לצ'ופ בשעה 20:59
דרכי הרכישה:
- באתר האוקראיני לא ניתן לרכישה משום שזה מצריך אימות אפליקציית דיה
מבדיקות שערכנו כעת נראה כי רק לקו הישיר קייב - וינה צריך אימות דיה
אך בקו צ'ופ וינה ווינה צ'ופ (146/143) ניתן לרכישה באתר האוקראיני גם ללא אימות, אם כי הכרטיסים מצומצמים מאוד - וינה - בודפשט קלטי - צ'ופ.
-
באתר ההונגרי הקו זמין לרכישה, רק שאין אפשרות שגם העליה וגם הירידה יהיו מחוץ להונגריה, וצריך לקנות בפעמיים.
להלן דוגמאות לקו 143 הישיר לתאריך 31 ביולי (עוד מעט).
וינה זהוני 35 יורו.
זהוני צ'ופ 6.4 יורו.
סה"כ 41.4 יורו.
דוגמא שניה, שביום הזה ספיציפי עולה מאד יקר (במחיר שלכאורה בתחנה יעלה זול יותר):
וינה בודפשט 56 יורו (יש ימים שנסיעה דומה עולה 11 יורו, כנראה שרכבת זו מלאה)
בודפשט צ'ופ 24.4 יורו (יש ימים שעולה פחות אבל לא משמעותי).
סה"כ 80.4 יורו.
אגב, נקודה שמשתלם לדעת באתר ההונגרי, בדיוק כמו שפה נסיעה עד זהוני באותה רכבת תעלה 21 יורו פחות מאשר עד בודפשט, ואין שום בעיה לרדת איפה שרוצים, שזה בגלל ביקוש גבוה לנסיעה הספיציפית מתחנה זו לתחנה זו, ככה יש עוד פעמים שנסיעה ארוכה יותר תעלה זול יותר.סיכום:
הזמנה מפוצלת באתר ההונגרי היא הזמנה עם התדירות הגבוהה ביותר ובדר"כ המחיר הזול ביותר.
-
@שה כתב במדריך לנסיעה מאוסטריה | וינה:
מה המספר של הרכבת שנוסע ישירות לקייב, כי כרגע אני לא רואה רכבת
איפה אתה מחפש לקנות?
-
אני מתכוון לקנות בשלבים כמו הרעון של האתר אבל לא ברור לי איזה מספר רכבת זה
והאם כשייפתח הקו באתר האוקראיני זה יהיה אותו מספר
תודה רבההקו לקייב באתר ההונגרי: 143 (ב10:42 מוינה)
ההמשך לקו זה באתר האוקראיני הוא 749
(והקו מוינה לצ'ופ זה 149) -
אם אני קונה את הכרטיסים בנפרד לא יכול להיות שבצופ אני יצטרך לרדת מהרכבת בשביל לעבור בדיקת דרכונים ואז אני יכול לפספס את הרכבת ?
אתה בוודאות תצטרך לרדת מהרכבת
אבל אין חשש להפסיד את הרכבת, יש זמן המתנה מספיק והותר. -
מוינה לשמשל יש רכבת ישירה ? באתר הצכי הוא נתן לי עם כמה עצירות בכמעט 100 יורו וגם באתר ההונגרי לא מצאתי ישיר
באתר ההונגרי יש ישיר מוינה לזהוני
ואז צריך לקנות על אותה הרכבת כרטיס מזהוני לצ'ופ -
מוינה לשמשל יש רכבת ישירה ? באתר הצכי הוא נתן לי עם כמה עצירות בכמעט 100 יורו וגם באתר ההונגרי לא מצאתי ישיר
באתר ההונגרי יש ישיר מוינה לזהוני
ואז צריך לקנות על אותה הרכבת כרטיס מזהוני לצ'ופאפשרות זו מומלצת יותר לכאורה מאשר נסיעה לפשמישל, רק שיש לשים לב שבאתר ההונגרי אין אפשרות לרכוש כרטיס ממחוץ להונגריה אל מחוצה לה.
גם תלוי בשעת הנחיתה.@אור-אורות כתב במדריך לנסיעה מאוסטריה | וינה:
באתר ההונגרי הקו זמין לרכישה, רק שאין אפשרות שגם העליה וגם הירידה יהיו מחוץ להונגריה, וצריך לקנות בפעמיים.
@שה תעיין שם באריכות יותר
-
תודה על העזרה
קניתי מהייגישלום לצופ, יש לי רכבת מהשדה תעופה בוינה להייגישלום ? .אתה יכול לקנות כרטיס באתר ההונגרי על אותה רכבת מוינה להייגישלאום.
-
הוא לא תוצאות נותן לי מהשדה תעופה
לא משדה התעופה, מהתחנה המרכזית - Wien Hbf (עד שם לכאו' צריך מונית)
-
לא משדה התעופה, מהתחנה המרכזית - Wien Hbf (עד שם לכאו' צריך מונית)
יש רכבות מנמל התעופה לתחנה המרכזית:
אם עליכם להגיע לתחנת הרכבת הראשית של וינה (Wien Hauptbahnhof או Wien Hbf במקרה שלנו - Wien Hbf), רכבות ראילג'ט המפעילות את הקו בין שדה התעופה של וינה לתחנה זו יהיו האופציה הטובה ביותר עבורכם.
הראילג'ט היא רכבת אינטרסיטי במהירות גבוהה ברמה פרימיום המופעלת על ידי רכבות אוסטריה (ÖBB), כאשר רכבות אלה מסוגלות להגיע למהירויות של עד 230 קילומטרים לשעה.
רכבות ראילג'ט פועלות ללא עצירות בינוניות מ שדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית של וינה, משם הן ממשיכות למגוון יעדים ברחבי אוסטריה, כולל גרץ, אינסברוק, ברגנץ', לינץ' וזלצבורג.
רכבת הראילג'ט מציעה מושבים במחלקה ראשונה ובמחלקה שנייה, כאשר המחלקה השנייה מסודרת בתצורה של 2+2, בעוד שהמחלקה הראשונה מתאפיינת בתצורה מרווחת יותר של 1+2.
הזמנת מקום מראש היא אופציונלית ברכבת הראילג'ט, ומכיוון שזה עולה תוספת, אין צורך להתעסק איתה עבור הנסיעה הקצרה בין שדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית, מכיוון שכמעט תמיד תמצאו מושב פנוי באיזשהו מקום ברכבת.
רק הקפידו שלא לשבת במושב מוזמן מראש - תוכלו לבדוק את התצוגה הדיגיטלית מעל כל מושב כדי לראות אילו מושבים מוזמנים ואילו פנויים לשימוש.
הבאת מזוודות או תיקים גדולים לרכבת הראילג'ת אינה בעיה, מכיוון שלשתי המחלקות יש מדפי מטען מרצפה לתקרה בכניסה לכל קרון, כמו גם מדפי מטען מעל למושבים.
רכבות הראילג'ט גם מצוידות בשקעי חשמל בשתי המחלקות ומקושרות לאינטרנט אלחוטי.
יש גם קרון מזון ומשקאות ברכבת הראילג'ט, אם כי הנסיעה בת ה-15 דקות בין שדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית קצרה מכדי להנות ממנו במלואו.
רכבות הראילג'ט יוצאות מדי חצי שעה, כאשר הראשונה מיוצאת משדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית בשעה 6:33 בבוקר והאחרונה בשעה 12:02 בלילה.
בכיוון ההפוך, הראילג'ט הראשונה יוצאת בשעה 5:42 בבוקר מהתחנה המרכזית של וינה, כאשר האחרונה בדרך כלל יוצאת בשעה 22:42 בלילה.
מחוץ לשעות אלה, עדיין תוכלו לנסוע בין שדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית באמצעות רכבת ה-S-Bahn, אשר פועלת מאוחר יותר בלילה ומוקדם יותר בבוקר, אם כי במקרה זה תצטרכו להחליף רכבות בתחנת Wien Rennweg.
כרטיס נסיעה חד-כיווני במחלקה השנייה מבין שדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית עולה 4.50 יורו, עם תעריפים מוזלים זמינים לתינוקות וילדים מתחת לגיל 15.
ככל שהדבר שווה, התוספת עבור הזמנת מקום היא 3 יורו, אבל כפי שצוין קודם, באמת אין צורך להתעסק איתה אם עליכם רק לנסוע בין שדה התעופה של וינה לתחנה המרכזית.
-