-
למה אתה חושב שהם ממתינים למולדובה? כל מי שעובר שם צריך לקבל פתק...
כמה עולה מעבר גבול בהשכרה הזו?
אם במובלעת עסקינן, שמעתי שטנדרים לא צריכים לחכות בתור והם עוקפים את התור לכתחילה, משהו כמו תחבורה ציבורית. למשל הטנדרים של פאיכלה... מישהו שמע או התנסה בזה? -
@nnachmen כתב במדריך לנסיעה מרומניה | בוקרשט | סוצ'אבה:
היה שם תור גדול של רכבים שממתינים לקבל פתק לעבור את הגבול למולדובה ואני פשוט עקפתי את כל התור כשהגעתי לחיילים הם רצו לשלוח אותי לתחילת התור אבל הסברתי להם שאני לא נכנס למולדובה אז הם בדקו לי את הרכב במקום ושיחררו אותי
נתנו לך פתק כמו שמתואר כאן?
@tinoki כתב במדריך לנסיעה מבולגריה | ורנה | סופיה:אכן, עוברים במולדובה ללא ביקורת וללא החתמת דרכונים:
נסעתי בהלוך שם בר"ה האחרון מבוקרשט, עם טנדר אוקראיני מוזמן:
עוברים על הדנובה מרומניה לאוקראינה. בהמשך, בפלנקה, מולדובה חוצצת ביבשה בין החלקים של אוקראינה. יש נתיב נסיעה נפרד מדרום לנתיב הרגיל עם הבדיקות (ראינו אותם לשמאלנו בפקקים).
הנהג מציג לשוטר המולדבי איזה כרטיס, חולף קטע קצר מוקף גדרות בשטח המולדבי, מציג שוב כרטיס ביציאה ממולדובה, והנה הוא שוב באוקראינה.
לא ידוע לי אם תייר עם רכב שכור יכול להשתמש בנתיב הזה, ייתכן וזה מיועד לרכבים אוקראינים בלבד. ניתן להתייעץ עם השכרות הרכב בבוקרשט שמאפשרות לעבור לאוקראינה. -
אני מספר עובדות עברתי שם פעמיים בשבוע האחרון בלי שום פתק רק עצרו אותי פתחו לי את התא מטען לראות שאין שם אף אחד ושיחררו אותי
יתכן מאוד שההסדרי אבטחה משתנים שם כל תקופה
בקיץ היה כמה מקרים שגברים חייבים בגיוס ברחו דרך שם מאוקראינה
אז יתכן שמחפשים בעיקר אוקראינים -
@admin כתב במדריך לנסיעה מרומניה | בוקרשט | סוצ'אבה:
@nnachmen
באיזה שעות של היום עברת במעבורת?
האם בעוצר זה סגור?אחי היקר!
הדברים ששאלת הם כבר דברים ידועים וברורים ואין מה לחזור עליהם...
כתבתי על כך בפוסט הבא(https://uman.pw/post/2243)
המעבורת עובדת גם בלילה אבל בתדירות יותר נמוכה(פעם בשעה) ויש גם מעבר רגלי בעד 1 יורו לאדם...
בפשיטות העיר אורליבקה היא במחוז אודסה ועל פניו חל שם כל חוקי העוצר כמו בלבוב ושאר הערים שרחוקות מאוד מהלחימה-זה לא משנה את חוקי העוצר-זה בכל אוקראינה-לפעמים אם שינוי שעות קל בין ערים מסויימות-שזה תלוי גם בשעות הזריחה וכדומה...כי אין מה לעשות עוצר בשעות היום כמובן לכל אחד...
אבל המעבורת פועלת בעיקר בשביל אוטובוסים של תחב"צ שעולים עליה גם ובעיקר בשעות הלילה... -
@בעגלות-וסוסים כתב במדריך לנסיעה מרומניה | בוקרשט | סוצ'אבה:
המעבורת עובדת גם בלילה אבל בתדירות יותר נמוכה(פעם בשעה) ויש גם מעבר רגלי בעד 1 יורו לאדם...
בפשיטות העיר אורליבקה היא במחוז אודסה ועל פניו חל שם כל חוקי העוצר כמו בלבוב ושאר הערים שרחוקות מאוד מהלחימה-זה לא משנה את חוקי העוצר-זה בכל אוקראינה-לפעמים אם שינוי שעות קל בין ערים מסויימות-שזה תלוי גם בשעות הזריחה וכדומה...כי אין מה לעשות עוצר בשעות היום כמובן לכל אחד...יש גבולות שאוכפים את העוצר יותר ויש כאלו שפחות
-
יש גבולות שאוכפים את העוצר יותר ויש כאלו שפחות
במחוז אודסה כידוע העוצר נאכף בצורה משמעותית https://uman.pw/post/3167
-
@admin ו-@נחמן-העמקן לא הבנתי מה אתם אומרים...
ישנה חלוקה ברורה איזה גבולות פועלים 24/7 ואיזה גבולות לא...
והגבול באורליבקה הוא בין הגבולות שפתוחים בלילה...
אבל בין זה לבין לנסוע עם רכב\מונית באיזורים מסויימים בוודאי שיש הבדל...
מה שבטוח שאוטובוסים ציבוריים עוברים גם בלילה בכל סוגי המחוזות ואין בזה בעיה...
מה שאני בא להגיד זה שהגבול הוא פעיל בלילה אבל בהחלט יכול להיות שאם תמשיך עם מונית בלילה אז תיתקע איפה שהוא...
הגבולות סגורים בעיקר במולדובה אבל ברומניה פולין הרבה מהגבולות פתוחים גם בלילה ללא הפסקה... -
מה שאני בא להגיד זה שהגבול הוא פעיל בלילה אבל בהחלט יכול להיות שאם תמשיך עם מונית בלילה אז תיתקע איפה שהוא...
על זה דברנו
-
על זה דברנו
הבנתי את זה...אבל לא הבנתי את השאלה האם הגבול פתוח או לא...כי זה לא נפקא מינה כל כך אם נוסעים עם רכב פרטי-כי אפשר להיתקע בהמשך אז זה לא מאוד עוזר...
אמנם אפשר להתחמק לפעמים... -
על זה דברנו
הבנתי את זה...אבל לא הבנתי את השאלה האם הגבול פתוח או לא...כי זה לא נפקא מינה כל כך אם נוסעים עם רכב פרטי-כי אפשר להיתקע בהמשך אז זה לא מאוד עוזר...
אמנם אפשר להתחמק לפעמים...זכור לי שראיתי אנשים שכתבו שנה שעברה שעצרו אותם מיד אחרי הגבול
-
@admin כתב במדריך לנסיעה מרומניה | בוקרשט | סוצ'אבה
זכור לי שראיתי אנשים שכתבו שנה שעברה שעצרו אותם מיד אחרי הגבול
אהה סבבה...
לדעתי לא כדאי לעשות את כל המשחקים האלו עם העוצר עם רכב פרטי אבל שיערב לכל אנ"ש שכן עושים זאת...
אי אפשר לדעת על מי נופלים ומתי נופלים ויכולים סתם להיתקע ולפעמים טיפה להסתבך עם לא באתם להם בטוב... -
-
-
יש חברת השכרה רומנית בבוקרשט שנותנת להכניס רכבים לאוקראינה השם של החברה היא zoe auto rent
האתר שלהם https://www.zoeautorent.com/מישהו כתב עכשיו על החברה הזו:
זהירות!!!
אני לקחתי מהם רכב בשנה האחרונה (לקראת ר"ה תשפ"ד) ושילמתי ביטול השתתפות עצמי וכשחזרתי את הרכב הקפידו על כל שריטה שהיה והם חיובו אותי לשלם על זה וכשסרבתי (בשביל הביטול הנ"ל) הם נתנו לי לחתום על פתק (שהיה כתב רומנית) והם אמרו לי שזה חתימה על ביטול הפיקדון ולמעשה אח"כ ראיתי החיוב באשראי שלי בסכום שהם בקשו על השריטות -
@נחמן-העמקן האם אתה יודע מאיפה הטנדרים הקטנים יוצאים מסוצ'אבה לצ'רנוביץ ? ובאיזה שעות ?
-
לאחר בדיקה מקיפה של כ-20 חברות השכרת רכבים בסוצ'אבה מצאתי חברה אחת שנותנת להכניס רכבים לאוקראינה.
שם החברה Masini de Epoca Suceava
טלפון/וואצאפ 40-757-786-265אפשר להוסיף כיסוי “ביטול השתתפות עצמית“ באופן עצמי (מלבד הביטוח של חברת ההשכרה) ככה תהיה מכוסה גם אם קורה משהו והביטוח של חברת ההשכרה לא מכסה את זה
אצל פספורט כארד https://www.passportcard.co.il/article/car-rent-deductible/ -
@נחמני כתב במדריך לנסיעה מרומניה | בוקרשט | סוצ'אבה:
אפשר להוסיף כיסוי “ביטול השתתפות עצמית“ באופן עצמי (מלבד הביטוח של חברת ההשכרה) ככה תהיה מכוסה גם אם קורה משהו והביטוח של חברת ההשכרה לא מכסה את זה
אצל פספורט כארד https://www.passportcard.co.il/article/car-rent-deductible/ידיד נפשי משכבר הימים -דבר ראשון לא כל חברת השכרה נותנת אופציה של ביטוח מלא וגם אם כן לרוב יש בזה כמה החרגות שלא מגלים לך...ולגבי הביטוח דרך הביטוח חו"ל כמו שאמרת לרוב יש בזה מלא החרגות וזה בדיחה רצינית...בהראל ובעוד חברה בדקתי בפוליסה וזה שטויות במיץ...תבדוק גם אצלם-אנשים אכלו אותה אם אלפי שקלים בגלל זה...
זה נראה מאוד טוב כלפי חוץ..