❓שאלות והתייעצויות שונות❓
-
בוקר טוב.
מישהו יודע אם ניתן לעשות esim בחברת התקשורת life או kievstar או vodafone?
אם כן ויש למישהו קישור ישיר לאתר אשמח.
תודה רבה. -
@תמימות-ופשיטות כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
esim
תראה כאן: https://uman.pw/post/2165
מקווה שתקבל תשובה -
בוקר טוב..
אני רוצה לקנות כרטיסים לרכבת מצ'ופ ועכשיו 20 יום לפני עוד לא נפתחה המכירה.. דיברתי עם אחד הסוכנים האוקראינים לפני כמה ימים והוא אמר לי שאין רכבת באותו יום יש רק יום לפני יום אחרי.. השאלה אם זה אמין כי בדרכ כל יום יש את הרכבות האלו..
אשמח לדעת אם מישהו יודע משהו על הרכבת ב30 לספט מצ'ופ לויניצה
תודה רבה🙏 -
@tzura43 כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
אשמח לדעת אם מישהו יודע משהו על הרכבת ב30 לספט מצ'ופ לויניצה
תודה רבה🙏יש כמה רכבות:
. https://uman.pw/post/2112מחר יפתח לרכישה
-
@תם-מה-הוא-אומר כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
שלום וברכה צדיקים
יש לי כרטיס לרכבת של יום ראשון בערב מפשמישל לויניצה
הרכבת אמורה לצאת בשעה 23:26 (להבנתי זה שעון פולין) מפשמישל
אני רוצה לנסוע דרך ליז'נסק ולקנות כרטיס לרכבת הפולין מליזנסק לפשמישל שמגיעה בעה 23:14
ככה שיש לי 12 דק מהרגע שהרכבת הגיעה לתחנה עד שהרכבת האוקראינית אמורה לצאת לדרך
שמעתם פעם על מקרה שהרכבת נסעה מבלי לחכות לאנשים שעמדו בתור והגיעו לפני הזמן???
אשמח אם תתנו לי את חוות דעתכם?רבי אלופי ומיודעי
אל תחשוש מכל המלעיגים הללו כי איתך אני...
סתם סתם...בע"ה אני בדיוק עושה אותו מסלול...ולדעתי ומנסיוני בהרבה סוגי רכבות כמה וכמה פעמים אין שום מה לחשוש...ובפרט אחרי ריבוי התפילות ושמות הצדיקים של החבורה שלי שהכל יהיה כסדר-אז בוודאי שאין מה לחשוש...
אבל אני אומר שהכל טוב על פי טבע לבד ולא עם ניסים!!!
הרכבת האוקראינית אף פעם לא יוצאת בזמן ותמיד יש שם עיכובים בביקורת דרכונים גם במיטות וגם במושבים...הזמן שם זה המלצה...וגם אם תעקוב אחרי הרכבת הפולנית מליזנסק לפשמישל בערב(כמו שאני בדקתי...)תראה שלרוב אין לה בכלל עיכובים וגם שיש זה מינורי...אבל בכל מקרה צריך סייעתא דשמיא...
אבל לדעתי גם רכבת אוקראינה תתעכב לדעתי כמעט ב300%..אני אומר זאת מניסיון של כל הפעמים שנסעתי דרך שם...
לדעתי זה מסלול נפלא ביותר!
אבל
"ועשית כחכמתך"
נ.ב.
להזכירך:כנראה שברכבת זו יהיו מלא אנ"ש הקדושים (וגם הרכבת הזאת בתפוסה מלאה מה שאומר שיהיה עומס של אנשים ויש סבירות הרבה יותר לעיכובים,שקורים גם כשאין שום סיבה...)מה שאומר שבוודאי הביקורת גבולות תעבור יותר לאט,מלבד העובדה שהביקורת שם לא פתוחה תמיד אלא רק כמה דקות לפני כל נסיעה כשהרכבת כבר הרציף ולרוב הזמנים שלהם לא מתוכננים...
אפילו באמצע שנה שכל הרכבת זה גויים שלא אמור להיות בעיות בביקורת,זה לוקח הרבה זמן...חוץ מזה שאני אומר לך מניסיון שגם כשהרכבת שם יצאה באיחור של שעה ואף יותר היא הגיעה בזמן לכל התחנות והדביקה את הפערים באורח פלא...אשרינו!
מי ייתן אולי נזכה להיפגש באחת הרכבות ולאכול איזה ביסלי ביחד!
חזק ואמץ בעבודתך!!
זה לא שאני ממליץ לך משהו וסתם אומר אלא אני בעצמי נוסע ככה עם כל החבורה שלי ללא כל חשש...
אבל אין לי שום אחריות על זה...זה עניין שלך..
בהצלחה! -
@1717 אני אכן נסעתי מבילה צרקווה לפשמשיל ברכבת שינה כמו ש@admin ציין
בגבול האוקראיני הרכבת עצרה משהו כמו 35 דק אולי קצת יותר (היה חם..)
ובפולין הם פותחים את כל הקרונות בו זמנית (כך זה ברכבות שינה, ברכבות ישיבה דיווחו שפותחים קרון קרון), כך שככל שמזדרזים יותר מגיעים יותר לתחילת התור.
מי שמחכה חצי תור או יותר יקח לו בערך שעה להערכתי,
אנחנו השתלבנו בתור די באמצעו ולקח לנו משהו כמו 40-50 דקכמובן שאם יש מישהו עם בעיה בדרכון או עם חומרים אז זה יגרום לעיכובים בשני הגבולות, כך שתמיד עלול להיות בלתמי"ם, אבל כשזה חלק כך זה היה לי.
-
לעניין ההמתנה לביקורת דרכונים בפולין בירידה מהרכבת:
אני ראיתי מבעד לדלת חדרי הרבה אוקראינים רצים לקראת ההגעה לפשמישל, הם רצו לעבר הקרון הראשון בתור, כי הם רצו לרדת ראשונים
יש לשאול את רבני האתר האם אין בכך משום חילול ה'
אבל זה בוודאי פתרון לעת מצוקה ודחק -
-
נחמן העמקן - אתה הרב....
התכוונתי שיש כאלו שיטענו שלרוץ ברכבת לפני הירידה כדי לעקוף את התור עלול להיות חילול ה'
אבל בעת דחק, אין ברירה... -
-
@זו-רק-הדרך כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
אני ראיתי מבעד לדלת חדרי הרבה אוקראינים רצים לקראת ההגעה לפשמישל, הם רצו לעבר הקרון הראשון בתור, כי הם רצו לרדת ראשונים
יש לשאול את רבני האתר האם אין בכך משום חילול ה'
אבל זה בוודאי פתרון לעת מצוקה ודחקלמה חילול ה'?
אם האירופאים המנומסים עושים זאת אז הכל בסדר?
ברכבות שינה זה סוג של נורמה חברתית שעושים ככה,ומלא אוקראינים עושים זאת..עיני ראו ולא זר..אבל ברכבות מושבים זה אכן בעייתי והיו מכבר בעבר שהתפתחו צעקות וכו' וכו' ושמור הגדול מחולל בעוונותינו...
חוץ מזה שלא חייבים להגיע לקרון הראשון אלא אפשר להתקדם כמה שאפשר ולהיות מוכן כשהדלת נפתחת לתת ספרינט ולעקוף את כולם...
אף אוקראיני לא יחשוב לרגע שאתה צריך לתת לו לעבור לפניך בתור אם הגעת לפניו...
זה נטו עניין מי מגיע ראשון לתור...
וככה גם הגויים עושים..
הכל טוב..
שלא תחשבו שכולם יורדים בנימוס ומחכים שכולם יעברו אותם-תשכחו מזה...
זה הנוהל-כולם מזדרזים כדי לעבור כמה שיותר מהר.. -
@כמעט-נחמן כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
@1717 אני אכן נסעתי משם כמו ש@admin ציין
בגבול האוקראיני הרכבת עצרה משהו כמו 35 דק אולי קצת יותר (היה חם..)
ובפולני הם פותחים את כל הקרונות בו זמנית, כך שככל שמזדרזים יותר מגיעים יותר לתחילת התור.
מי שמחכה חצי תור או יותר יקח לו בערך שעה להערכתי,
אנחנו השתלבנו בתור די באמצעו ולקח לנו משהו כמו 40-50 דקכמובן שאם יש מישהו עם בעיה בדרכון או עם חומרים אז זה יגרום לעיכובים בשני הגבולות, כך שתמיד עלול להיות בלתמי"ם, אבל כשזה חלק כך זה היה לי.
אני נסעתי גם ברכבת זו כמה פעמים ולפעמים היא מתעכבת בגבול אוקראינה אפילו שעה או יותר(בשבועות האחרון למשל)
ואכן כפי שכתבת התור באמת לקח שעה וקצת...כי היינו בנחת ולא רצינו להתערבב עם הגויים אז היינו די בסוף... -
אז מצאנו את הרב...
-
@זו-רק-הדרך כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
אז מצאנו את הרב...
חחח...
רבנו הק' כבר אמר "גמרתי ואגמור"+"ממני עד משיח לא יהיה חדש"+"...ועכשיו תלמידים יעשו תלמידים" ועוד כהנה וכהנה...
כך שהוא ורק הוא רב האמת שבדור הזה עד ביאת גואל צדק!
אני סך הכל חבר שמשתדל לעזור!
אשרינו לגמרי!!
למרות שלהיות רב של אתר אינטרנט זה מעין חוכא והיטלולא וכן תרתי דסתרי וכן מילתא דשטותא ככה שאולי זה תפקיד לא כזה גרוע...
בכל מקרה זו בדיחה נפלאה! -
-
כאן המקום להזכיר את הרכבת הישירה מליז'ענסק לורשה או קרקוב וכן פשמישל ורישא וכן לכיוון ההפוך
רכבת שיוצאת פעמיים ביום בבוקר ואחר הצהרים
בורשה - אפשר לרדת בתחנה WARSZAWA SŁUŻEW. שחוסכת דרך והיא ממש צמודה לשדה התעופה ורשה שופן