❓שאלות והתייעצויות שונות❓
-
בכל אופן יש לנו 3 אפשרויות.
- פייכאלה עד וורשא רכבת לקובנה ומונית לוילנא.
- מונית לברדיצב, רכבת לחלם, רכבת לוורשא, החלפה לרכבת לקובנה, מונית לוילנא.
- פייכלה לוורשא, טיסה לווילנה.
יש לי איזו טעות באופציה 2?
@אסק-שמיים אולי תמצא איזו רכבת שאינה ידועה לי...הייתי גם רוצה לתמחר את נסיעות הפנים בכל אופציה, ע"מ לשקלל עדיפויות.
-
@אסק-שמיים אולי תמצא איזו רכבת שאינה ידועה לי...הייתי גם רוצה לתמחר את נסיעות הפנים בכל אופציה, ע"מ לשקלל עדיפויות.
-
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
מונית לברדיצב, רכבת לחלם, מונית ללובלין, רכבת לוורשא, החלפה לרכבת לקובנה, מונית לוילנא.
לארגן קבוצה ואז
טנדר לברדיצ'ב - רכבת לחלם - טנדר לוילנא@admin כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
מונית לברדיצב, רכבת לחלם, מונית ללובלין, רכבת לוורשא, החלפה לרכבת לקובנה, מונית לוילנא.
לארגן קבוצה ואז
טנדר לברדיצ'ב - רכבת לחלם - טנדר לוילנאבבחינת חלומות שווא ידברו.
מישהו רוצה להצטרף לטנדר (חסר עוד 17 איש...)?
-
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
לארגן קבוצה ואז
טנדר לברדיצ'ב - רכבת לחלם - טנדר לוילנא@admin כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
לארגן קבוצה ואז
טנדר לברדיצ'ב - רכבת לחלם - טנדר לוילנאקיצער אני מתכוון לקבוצה של 2-3 איש ולא להתחיל ליצור ולארגן, פשוט אין לי את החוש לזה.
-
@סאדיגורא
ישבתי כבר פעם לעומק על הטיסה הזאת....
האופציה היחידה! זה מה ש@admin כתב
מחיר מאומן עד חלם אמור לעלות כ 125$ (אצלנו)
מוניות באירופה זה כבר סיפור יקר אך לכא' משהו באיזור ה 2,000-2,500$ לספרינטר שמתאים ל 15 אנשים -
@בר-יוחאי כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
מה דעתכם לטיסת ישראייר (חזור) המראה מוילנא-ליטא בליל שישי בערך ב3 לפנו"ב?
נוסעים עם פייאכלע עד וורשא ומשם רכבת לקובנא ומונית לוילנא.
הטיסה עצמה 300 דולר. הוצאות נלוות בערך עוד בערך 200 דולר.
מגיעים לנתב"ג בשישי 7 בבוקר.הרכבת לקובנה יוצא מוורשה בשעה 7:55 בבוקר.
רכבת יחידה. כמדומני עם החלפה בביאליסטוק@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@בר-יוחאי כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
רכבת יחידה. כמדומני עם החלפה בביאליסטוקזה נראה כמו אוטובוס לא רכבת
-
@סאדיגורא
מוניות באירופה זה כבר סיפור יקר אך לכא' משהו באיזור ה 2,000-2,500$ לספרינטר שמתאים ל 15 אנשים@אסק-שמיים כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא
מוניות באירופה זה כבר סיפור יקר אך לכא' משהו באיזור ה 2,000-2,500$ לספרינטר שמתאים ל 15 אנשיםאו הטיסה מורשא.
תכל'ס תלוי האם יש לך קבוצה או לו.
אם לא, טנדר לורשא, טיסה לוילנא, ישראייר לנתב"ג. -
@בר-יוחאי כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
רכבת יחידה. כמדומני עם החלפה בביאליסטוק@
זה לא רכבת, זה אוטובוס.רכבת יש רק בשעה 7:55 בבוקר.
זה אוטובוס של lux express , תתבונן טוב.
Lux express אין להם רכבת..
וזה לא תחנת רכבת אלא תחנת אוטובוס, אז אתה צריך למצוא איפה התחנה ומה הרציף של האוטובוס הספציפי, זה לא קל בוורשה למצוא. -
@
זה לא רכבת, זה אוטובוס.רכבת יש רק בשעה 7:55 בבוקר.
זה אוטובוס של lux express , תתבונן טוב.
Lux express אין להם רכבת..
וזה לא תחנת רכבת אלא תחנת אוטובוס, אז אתה צריך למצוא איפה התחנה ומה הרציף של האוטובוס הספציפי, זה לא קל בוורשה למצוא.@בר-יוחאי כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
אז אם אתה רוצה לקחת סיכון, תיקח את הטיסה מוורשה, נוחת ב-12:40 בלילה בוילנה, ויש לך 55 דקות עד שסוגרים את ההרשמה לטיסה של ישראייר בשעה 1:35 שעה לפני הטיסה שמתבצעת בשעה 2:35....
אם אין מזוודה לא צריך לצאת ולהכנס אפשר לעבור ישר
-
@בר-יוחאי כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
אז אם אתה רוצה לקחת סיכון, תיקח את הטיסה מוורשה, נוחת ב-12:40 בלילה בוילנה, ויש לך 55 דקות עד שסוגרים את ההרשמה לטיסה של ישראייר בשעה 1:35 שעה לפני הטיסה שמתבצעת בשעה 2:35....
אם אין מזוודה לא צריך לצאת ולהכנס אפשר לעבור ישר
-
@זו-רק-הדרך כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
לכל בלי הטיסות מפולין שימו לב!!!
יש טיסה מקישינב לקטוביץ' ב10 בבוקר של צום גדליה
נראה לי שהיא עדיין די זולה
אולי היא הפתרון שלכם?להמר על להגיע לקישונב בשעה 8 בבוקר כבר (שעתיים לפני הטיסה לפחות עם תורים ענקיים שיהיו שם בביקורת דרכונים ובכניסה) זה לא ספק גדול אלא ספק ענק
-
לרבים השואלים!
מצאתי השכרת רכב נוספת שמסכימה להכניס רכבים לאוקראינה
למי שמעוניין אפשר לפנות בפרטי - רק למי שרציני באמת!! -
@אסק-שמיים כתב ב
שאלות והתייעצויות שונות
:
@סאדיגורא
מוניות באירופה זה כבר סיפור יקר אך לכא' משהו באיזור ה 2,000-2,500$ לספרינטר שמתאים ל 15 אנשיםאו הטיסה מורשא.
תכל'ס תלוי האם יש לך קבוצה או לו.
אם לא, טנדר לורשא, טיסה לוילנא, ישראייר לנתב"ג. -
@yairrot11 כתב ברכבת | אוז'גורוד ← מונקאטש ← לבוב ← בילה צ'רקווה | 16:28 ← 04:22:
בילה צרקווה זה עיר גדולה עם מוניות שמחכות בתחנת רכבת בדומה לויניצה?
בהחלט
אגב, גם קרוב יותר לאומן מאשר ויניצה
-
@yairrot11 לא תמיד ממתינים מוניות, אבל יותר קרוב לאומן וכביש יותר חלק.
-
@yairrot11
לא כמו ויניצא שם המוניות רודפים אחריך...
אך עדיין עיר גדולה
בואפניארקה חובה להזמין מונית מראש! -
בבילה צ'רקווה אפשר לבקש מהפקיד בתחנה שם טקסי והם שולחים לך תוך כמה דקות
(לא יודע אם גם רכבים גדולים) -
כתבה מאתר 'אמס' https://www.emess.co.il/radio/1755129:
הנסיעה לאומן בצל גזירת הגיוס: פתרון או כאוס מוחלט
אלפי חסידי ברסלב שטסים מידי שנה לאומן יתקלו השנה בקשיים לצאת מהארץ עקב גזירת הגיוס. רבני ברסלב יושבים על המדוכה, וארגוני הסיוע דנים מה ניתן לעשות בכדי לסייע לחסידים | סקירה מקיפהראש השנה מתקרב, ובחסידות ברסלב נערכים לנסיעה הגדולה לאומן בראש השנה. בשנה זו, עקב גזירת הגיוס והרדיפה כנגד לומדי התורה, רבים מהחסידים שקיבלו צווי עיכוב יציאה מהארץ או צווי מעצר, ייתקלו בקשיים לנסוע לאומן, ומחפשים את הדרך הנכונה מצד אחד לא ליפול לידי הצבא ומהצד השני, לא לוותר על הנסיעה הקדושה לאומן.
למרות כל הדיבורים על "מתווה" שיאפשר לעריקים לצאת את גבולות הארץ לצורך הנסיעה לאומן, נכון לעכשיו אין שום מתווה רציני באופק, וכל השיח בנושא מלא בדיווחים שגויים. מנגד, בימים אלה יושבים רבני ומנהיגי ברסלב על המדוכה בכדי לדון בנושא ולהורות לחסידים את הדרך הנכונה בעת הזו, ופועלים עם ארגוני הסיוע כדי לתת הדרכה מדויקת שתסייע לאלפי החסידים.
חשוב להבין כי יש הבדל בין מי שיש לו צו עיכוב יציאה מהארץ למי שכבר קיבל צו מעצר. בחור או אברך שיש לו צו התייצבות או צו עיכוב יציאה מהארץ, יש עדיין דרכים לפעול בכדי שיוכל לצאת לאומן אך זה כרוך בהתייצבות או בחתימה על חיול, ועל זה דנים העסקנים בימים אלו מה להורות לציבור.
מנגד, מי שקיבל צו מעצר ויגיע לשדה התעופה, ייעצר, ולפי הדיווחים במשטרה הצבאית יגבירו את האכיפה ואף נבנו אוהלים בכדי להכיל כמות גדולה של עצורים. במקרה של צו מעצר השאלה הופכת למסובכת הרבה יותר מכיוון שמי שייעצר ייאלץ לשהות בכלא צבאי בראש השנה, יום הכיפורים וסוכות, דבר שכלל אינו מומלץ מבחינה רוחנית.
המצב כיום הוא, שככל הנראה תהיה התנגשות בלתי נמנעת בין מאות/אלפי חייבי גיוס ומעצר לבין הרשויות על רקע הנסיעה לאומן. הארגונים שפועלים נגד הגיוס, ממתינים לראות לאן זה יתפתח ומה יהיו ההשלכות של ההתנגשות הגדולה ביותר בין הציבור לרשויות מאז החל משבר הגיוס.
אחד העסקנים שמעורב בנושא שוחח עם 'אמס' ואמר: "מצד אחד, הפגנות של הפלג הוכח שהם הצליחו למנוע מעצרים בבתים, אך לנתב"ג זה לא הועיל ושם תמיד מי שהיה לו צו מעצר נעצר. אז אין לדעת מה יועילו הפגנות או חסימת נתב"ג שמדברים על זה בימים האחרונים. ברור שיש ארגונים שמחפשים להסלים את המאבק בגיוס תוך שימוש בנושא של אומן, מה שאנחנו צריכים לעשות זה לראות איך הם מסייעים לנו ולא איך הם מזיקים לנו".
לפי המידע שבידנו, בקרוב כלל ארגוני הסיוע ידונו בנושא, ויצאו הוראות ברורות לחסידי ברסלב כיצד לפעול. אך עם זאת, ובשל העובדה שאין שום מתווה רציני באופק, לא מן הנמנע שבימים שלפני ראש השנה יהיה כאוס בנתב"ג עקב רבים שינסו להגיע בכל מקרה לנסות לטוס לאומן.
נציין, כי בריאיון שנתן אתמול יו"ר 'מגן ומושיע' ישראל פרוש ל'קול חי' הוא איים להשבית את נתב"ג במידה וחסידי ברסלב לא יוכלו לצאת לאומן עקב הגזירות. מנכ"ל משרד התחבורה הגיב לאיום ואמר: ״מאיפה התעוזה שלו? מאות אוטובוסים ורכבות הם ביקשו וקיבלו למירון, חטפנו אש וגופרית על רכבת כרמיאל בגלל בקשה של אבא שלו, והוא מאיים לפגוע באזרחי ישראל? חרדים לא משתמשים בנתב״ג? השיח האלים הזה לא במקום ועלינו לא מאיימים. אם ימשיך בקו הזה יהיו לכך השלכות קשות״.
הרב שלום ארוש, מרבני ברסלב אמר מנגד על האופציה להשבית את נתב"ג: "זה לא נכון, אסור להפגין, זו לא דרך התורה. אנחנו מנסים לפעול אצל רה"מ והשרים בדרך טובה".
הבוקר דווח בגל"צ, כי עשרות צעירים מחסידות ברסלב עם צו מעצר הסגירו את עצמם לכלא הצבאי בחודשים האחרונים, במחשבה שאחרי שישוחררו ממנו יבוטל להם צו עיכוב היציאה מהארץ. על פי הדיווח חלק מאותם עצורים התגייסו לבסוף, מה שגרם לדאגה בארגוני הסיוע שביקשו לפעול בשיתוף פעולה עם רבני ברסלב בנושא.