דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • פוסטים אחרונים
  • פופולרי
  • תגיות
  • חיפוש
  • שאלות ופניות
  • חדשות ועדכונים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (Cerulean)
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
  1. דף הבית
  2. מדריכים לנסיעה
  3. מדריכים כלליים
  4. שאלות התייעצויות ובקשת עזרה.
  5. ❓שאלות והתייעצויות שונות❓

❓שאלות והתייעצויות שונות❓

מתוזמן נעוץ נעול הועבר שאלות התייעצויות ובקשת עזרה.
1.8k פוסטים 176 כותבים 78.5k צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ז מנותק
    ז מנותק
    זו רק הדרך
    כתב נערך לאחרונה על ידי זו רק הדרך

חברים יקרים!
    תגובתי ודעתי האישית, בנוגע לכל הדיבורים על נתיבים ודרך:
    אני מכיר אישית את המעורבים בעניין היטב ולא, אין לי שום רווח מהם או קשר עסקי כלשהוא.
    כואב לי מאד סגנון הדיבורים המשתלח בהם מבלי לתת להם את הזכות להגיב זה יכול להיכנס בקל לגדר של 'לשון הרע'.
    ועכשיו למציאות הפשוטה ומבלי לברר היטב אתה הנתונים:
    ייתכן מאד שדרך ונתיבים מקבלים את המחיר הזה כהזמנה קבוצתית שעולה הרבה יותר יקר...
    בנוסף הם מבטיחים אפשרות נסיעה באוטובוס מאובטח שעליו הם ישלמו בכל אופן...
    אם הם ישארו עם מקומות ריקים עליהם הם 'שילמו מראש' אף לא אחד מכם יחזיר להם את הכסף... לחברה יש הוצאות תפעוליות גבוהות מאד והם חייבים לאזן את ההוצאות מול ההכנסות...
    ועכשיו... תנסו למצוא לי סוכן אחד שעובד על קבוצות חרדיות ולא לוקח פי שלוש וארבע ממה שהיה עולה לאדם רגיל אם הוא היה תופס לבד וכו' וכו'
    זה מרתיח וכואב!
    לא הייתם איתם כשהם הפסידו אלפים והביאו אנשים לאומן במחירי הפסד עצומים - בשונה מכל הסוכנים האחרים הם הטיסו בראש השנה האחרון את רב הלקוחות שלהם שביקשו לטוס למרות הביטולים - ללא שום תשלום נוסף!!! הם עושים בשנה האחרונה מאמצי על לדאוג לצ'רטרים מעוד מקומות ומשתדלים להשאיר את המחירים שפויים...
    אבל כדי לבדוק את הכיס שלהם אתם כאן ועוד איך...
    בבקשה! חברים!
    הצ'רטרים והסוכני נסיעות הם מטרה ציבורית חשובה לכלל אנ"ש (למרות שלאיש הפרטי הם לא נצרכים אם הוא מתמצא וכו')
    אז אם אתם לא מוכנים להיכנס למקום שלהם ואתם לא מוכנים להמר ולקנות מראש אפילו 5 מקומות במקום לטובת הכלל אז לפחות אל תכפישו אותם בעיני רבים שזקוקים להם....
    לא התכוונתי למישהו ספציפי כל החברים אהובים וברורים ויקרים בעיני מאד בכל אופן זה מה שיצא מתחת קולמוסי ועמכם הסליחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • נ מנותק
      נ מנותק
      נחמן יוסף אדלר
      השיב לחושן נערך לאחרונה על ידי

@חושן כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:

ראיתי שיש טיסה מקישינב לשארם ביום ראשון לפנות בוקר אחר ראש השנה במאתיים דולר
      אבל צריך להיות בשבת לפני זה בקישינב כדי להספיק את הטיסה
      איפה אפשר להתאכסן בשבת בקישינב???

יש סעודות שבת בבית חב"ד (אוטובוס קו 30 מפתח השדה תעופה, עד מרכז העיר ואז הליכה בערך 5 דקות, וכנ"ל בחזור), הם לוקחים 50 דולר ל- 2 סעודות שבת (-ליל ויום שב"ק) או אופצייה לקבל את זה בער"ש ארוז אישי (כמו בשיינר) ב- 30 דולר.
      קישור לאתר שלהם להזמנה: https://kosher.md/kys/
      מלונות יש כמה וכמה במרחק הליכה מהבית חב"ד במחרים לא גבוהים בכלל, עיין בבוקינג / באתר בית חב"ד

בהצלחה!

נ תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • נ מנותק
        נ מנותק
        נחמן יוסף אדלר
        השיב לנחמן יוסף אדלר נערך לאחרונה על ידי

ועוד, וכי יש בעייה למדינה הנחמדה והמתוקה שלנו שראינו בקורונה עד כמה הם מאוד "שמחים" לתת ולסייע לנו לטוס לאומן בראש השנה, חלילה יהיה קשה להם להכריז חלילה גם על עוצר יציאות בגבולות היבשתיים בישראל "בעקבות הלחימה והסיכון חיי אדם"..??

בדיוק עכשיו אני קורא את זה: ידיעה מיום שישי:
        פיקוח גם על יציאה מהים | הוחלט: יציאה מישראל בדרך ימית תותנה באישור ועדת חריגים.

אז תוסיפו גם את זה לרשימה...

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • נ מנותק
          נ מנותק
          נחמן יוסף אדלר
          כתב נערך לאחרונה על ידי

עדכון מהשעה האחרונה:
          המרחב האווירי יפתח בשעה 14:00, טיסות החילוץ ממשיכות
          (11:14 'אמס')

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ב מנותק
            ב מנותק
            בעגלות וסוסים
            כתב נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל החברים היקרים והאהובים!
            חשוב לי לבקש מחילה אם פגעתי במישהו בטעות ביממה האחרונה או על דברים שכתבתי פה...
            יישבתי את דעתי שיש דברים שפחות ראוי לכותבם...
            מחילה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ב מנותק
              ב מנותק
              בעגלות וסוסים

@נחמן-יוסף-אדלר יישר חילך לאורייתא.
              תדעו שהרבה פעמים אין לי כח להיכנס ולכתוב פוסטים...למרות שלפעמים אני רואה דברים שמרתיחים את ליבי אף על פי כן לא תמיד יש פנאי וזמן לכתוב...
              ובאמת הדיבורים בתקופה האחרונה על שארם ועוד ציערו את ליבי מאוד...
              זה לא שיש לי בעיה עם זה, ולהפך אני חובב הרפתקאות מושבע ואני אפילו הייתי שמח לנסוע ככה (ויש לי כבר כרטיס גיבוי משם ;-)...) אבל יותר כואב לי על עצם המהות, שה' מביא איזה רמז ואיזה מניעה וכאילו ישר מנסים לחפש תחבולות...
              אני כלום ושום דבר אבל מרגיש שזה לא כזה טוב לדעתי...
              בוודאי משום כל דברי החן שכתב פה ידידינו היקר @נחמן-יוסף-אדלר ...
              וגם רבנו אמר "רציתי שמה שהעולם עושים בסוף אתם תעשו בהתחלה..."..
              דהיינו ש"העולם" סובבים על כל אופני הישועה על פי הטבע שאפשר (רופאים וכל מיני עובדות ועשיות) ורק מתי שהם נוכחים לדעת שאין ברירה אז הם פונים להתפלל, ורביה"ק רצה מכל אחד מאיתנו שבמקום לעשות את הסיבוב הזה נלך ישר לתפילה ושוועה...וכמו שאמר "מה אתם מניחים את ה' יתברך לגזור גזרות?!!?"...כל יודע שמתבודד חוסך זמן שיכלו להיווצר גזירות...
              בכל אופן בוודאי שלפעמים צריך מסירות נפש ולהבריח גבולות ונהרות ועוד, אבל צריך לזכור שהעניין זה לא רק אני או רק אתה, העניין זה הקיבוץ רבנו אמר שהוא נפטר בגלל שרבי אהרון הרב מברסלב לא היה אצלו על ראש השנה!!!
              שנבין עד היכן זה מגיע, הצדיק משתמש בכל אחד שמגיע כדי לגלות מלכות ה' בעולם ולהחיש את הגאולה.
              ולכן מי ייתן שה' יחזק את ליבנו בתפילה על כלל הקיבוץ כי ממנו תוצאות חיים...
              וחוץ מזה: לפעמים במצב כזה שיש לאדם כרטיס בכללי או כרטיס גיבוי משם הוא עלול ליפול לשינה ולדמיון שהכל בסדר, והוא עלול לבטוח בזה ולהזניח את התפילה ולהגיד שלום עלייך נפשי...
              אבל צריך לדעת שחלילה המניעות עלולות להתגבר עד שכלום לא יעזור ולא יהיה באפשר להגיע..
              כמו שאמר מוהרנ"ת לבנו שיכול להיות שיהיה על הקיבוץ כזאת התגברות הסט"א עד שלא יהיה ניתן להגיע לאומן בשום אופן...
              שנזכה להרבות בעיקר בתפילה עבור כלל הקיבוץ וכמובן גם להכין את עצמנו אם חלילה נצטרך לפעול בעוד דרכים.
              אשריכם חברים

U תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • U מנותק
                U מנותק
                umani
                השיב לבעגלות וסוסים נערך לאחרונה על ידי אור אורות

@בעגלות-וסוסים כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:

@נחמן-יוסף-אדלר יישר חילך לאורייתא.
                תדעו שהרבה פעמים אין לי כח להיכנס ולכתוב פוסטים...למרות שלפעמים אני רואה דברים שמרתיחים את ליבי אף על פי כן לא תמיד יש פנאי וזמן לכתוב...
                ובאמת הדיבורים בתקופה האחרונה על שארם ועוד ציערו את ליבי מאוד...
                זה לא שיש לי בעיה עם זה, ולהפך אני חובב הרפתקאות מושבע ואני אפילו הייתי שמח לנסוע ככה (ויש לי כבר כרטיס גיבוי משם ;-)...) אבל יותר כואב לי על עצם המהות, שה' מביא איזה רמז ואיזה מניעה וכאילו ישר מנסים לחפש תחבולות...
                אולי הרמז שה' מביא לנו כדבריך הוא בזה שאנו נוסעים לאומן ע"י חובות, ורבינו כידוע אמר על מי שנוסע באמצעות חובות והלוואות "מי ביקש זאת מידכם רמוס חצירי"... וזאת אומרת שמי שמגיע ע"י הלוואות אז יותר טוב שלא יבוא והוא פשוט "רומס" כלשון רבינו, והורס את התיקונים של רבינו בראש השנה שלו, ולכן הגאולה לא מגיעה.
                דרך אגב: האם קנייה באמצעות כרטיס אשראי נחשב הלוואה זה כבר דיון נפרד

אימרת רבינו הנ"ל על נסיה לאומן באמצעות חובות הופיעה בעבר בגליון מימי הנחל, שזה מקור נאמן ביותר, ומסופר שם שרבי לוי יצחק בנדר, יומיים לפני פטירתו, קרה למישהו (כמדומה היה זה רבי יעקב מאיר שכטר) ואמר לו שיש איזה דבר שהוא עוד לא גילה ממה שהוא קיבל באומן, ואז סיפר אימרת רבינו החריפה והנוראה הנ"ל.
                עכשיו מצאתי, מימי הנחל גליון מ"ח
                וככה כתוב שם:
                הרה"ח ר' יעקב מאיר שעכטער שליט"א נקרא לרלוי"צ יומים לפני
                הסתלקותו, ובין הדברים אמר לו רלוי"צ שיש תחת ידו שיחה שלא
                אמרה עד עתה; "פעם אחת היה מי שנסע לרבינו הק' לימי ר"ה בחייו עם חובות, ואמר רבינו ז"ל 'מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי'..."

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • U מנותק
                  U מנותק
                  umani
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

כמו כן אפשר לעשות כרטיס אשראי נטען מכסף שהגיע שלא באמצעות חובות, ואז זה לא נקרא שחייב לחברת האשראי, כי כבר שילם והטעין, וזה פשוט..
                  כמו כן אפשר לבקש מהבנק כרטיס "דביט",

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • U מנותק
                    U מנותק
                    umani
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

כמו כן מה שמשלמים לאומן אקספרס ולפייעכאלה יהיה ע"י מזומן או ע"י כרטיס אשראי נטען

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • U מנותק
                      U מנותק
                      umani
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

לגבי מי שכתב להזמין מלונות לשבת בקישינב ע"י אתר בוקינג:
                      מלונות יש כמה וכמה במרחק הליכה מהבית חב"ד במחרים לא גבוהים בכלל, עיין בבוקינג / באתר בית חב"ד
                      רגע, המלונות בבוקינג כשר לשבת? ואם יש כרטיס חשמלי או דלתות אוטומטיות או אור שנדלק ע"י חיישן, להרוס את כל ר"ה של רבינו ע"י חילול שבת? אסור להגיד לגוי לפתוח את הדלת של החדר עם הכרטיס החשמלי, איסור אמירה לנכרי,

נ תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • נ מנותק
                        נ מנותק
                        נחמן יוסף אדלר
                        השיב לumani נערך לאחרונה על ידי

@umani כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:

לגבי מי שכתב להזמין מלונות לשבת בקישינב ע"י אתר בוקינג:
                        רגע, המלונות בבוקינג כשר לשבת? ואם יש כרטיס חשמלי או דלתות אוטומטיות או אור שנדלק ע"י חיישן, להרוס את כל ר"ה של רבינו ע"י חילול שבת? אסור להגיד לגוי לפתוח את הדלת של החדר עם הכרטיס החשמלי, איסור אמירה לנכרי,

צדיק, הערת הערה חשובה אך במחילה מכת"ר, הלכת רחוק מידי...
                        אתה חושב שאני חלילה יציע למישהו לחלל שבת / מישהו באמת יחלל שבת בשביל ר"ה של רבנו?
                        אם כן אז יש טיסות בשבת עצמה ברבע מחיר! או שפשוט תצא מאומן ביו"ט עצמו בשביל להספיק את טיסת HI SKY ישיר לת"א בצאת החג בבסה"כ 250 דולר...!
                        רחמנא ליצלן..
                        ועכשיו ברצינות, פשוט לכל בר דעת שבמקרה כזה בודקים לפני ההגעה את העניין של המפתח / כרטיס / חיישן:
                        בבוקינג ברוב ככל ההזמנות ניתן ליצור קשר עם מקום האירוח לפני ההזמנה / אחרי ההזמנה ואז במידת הצורך אפשר לבטל בלי עלות עד סמוך להגעה,
                        וברשימת המלונות שכתוב באתר בית חב"ד, ככל אתרי בתי החב"ד בעולם, ב- 99% הם לא מביאים רשימה של מלונות שהדלת נפתחת עם כרטיס אלא רק ע"י מפתח, וכנ"ל לגבי חיישן תאורה, מניסיון ומידיעה, ותשאל כל שליח חב"ד את זה... אמר לי את זה בעבר מנהל בית חב"ד באודסה...

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • A מחובר
                          A מחובר
                          admin

@נחמן-יוסף-אדלר כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:

ועכשיו ברצינות, פשוט לכל בר דעת שבמקרה כזה בודקים לפני ההגעה את העניין של המפתח / כרטיס / חיישן:
                          בבוקינג ברוב ככל ההזמנות ניתן ליצור קשר עם מקום האירוח לפני ההזמנה / אחרי ההזמנה ואז במידת הצורך אפשר לבטל בלי עלות עד סמוך להגעה,

הרבה אנשים לא מודעים לכך שהרבה מקומות בעולם יש בהם בעיות של חיישנים
                          זה לא רק בעיה של מפתח בהרבה מקומות בחדר מדרגות האור נדלק אוטומטית כשמישהו עובר, וכן הכניסה לבניין הוא ע"י קוד אלקטרוני ומכיוון שזה בניין משותף אי אפשר לנטרל

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • A מחובר
                            A מחובר
                            admin

כמו כן אפשר לעשות כרטיס אשראי נטען מכסף שהגיע שלא באמצעות חובות, ואז זה לא נקרא שחייב לחברת האשראי, כי כבר שילם והטעין, וזה פשוט..
                            כמו כן אפשר לבקש מהבנק כרטיס "דביט",

פרשנות מעניינת
                            אם כי יש לדון האם רבינו דיבר על מי שמוכר בהקפה
                            האם נאמר שאם סיכמתי עם הסוכן שאשלם לו אחרי ראש השנה נחשב חוב?

כשאני קונה בכרטיס אשראי בחנות זה לא הלוואה פשוטה מהחברת אשראי
                            אלא החנות מקבלת את התשלום רק אחרי שיורד החיוב באשראי.
                            ועיין בכל הנידונים העניין לגבי ריבית (ערב שלוף דוץ וכו')

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • U מנותק
                              U מנותק
                              umani
                              כתב נערך לאחרונה על ידי אור אורות

לדעתי, בהקפה עדיין נחשב חוב
                              כי במציאות הוא חייב

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • A מחובר
                                A מחובר
                                admin

לדעתי, בהקפה עדיין נחשב חוב
                                כי במציאות הוא חייב

אם לקונה יש את הכסף שכבר נשלח עם שליח למוכר זה חידוש לקרוא לזה חוב (לגבי מה שרבינו דיבר על חובות)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0

• 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 5
                                • 90
                                • 91
                                מפת האתר והוראות שימוש

ליצירת קשר ולהצעות ייעול:
                                umantrainhelp@gmail.com