❓שאלות והתייעצויות שונות❓
-
לגבי מי שכתב להזמין מלונות לשבת בקישינב ע"י אתר בוקינג:
מלונות יש כמה וכמה במרחק הליכה מהבית חב"ד במחרים לא גבוהים בכלל, עיין בבוקינג / באתר בית חב"ד
רגע, המלונות בבוקינג כשר לשבת? ואם יש כרטיס חשמלי או דלתות אוטומטיות או אור שנדלק ע"י חיישן, להרוס את כל ר"ה של רבינו ע"י חילול שבת? אסור להגיד לגוי לפתוח את הדלת של החדר עם הכרטיס החשמלי, איסור אמירה לנכרי, -
לגבי נסיעה לאומן ע"י חובות, צריכים לדעת שהרבה סוכנים קונים כרטיסי טיסה באמצעות מערכת אמדאוס, ושם זה הולך ככה: הסוכן לפני שהוא מתחיל את הביזנעס שלו בכלל הוא מפקיד רבע מליון ש"ח לחברה בתור פיקדון ואז הוא יכול לקנות כרטיסי טיסה מהחברות תעופה השונות בלי לשלם להם כל פעם, אלא רק בסוף החודש הוא משלם להם על כל הכרטיסי טיסה, אז אולי זה גם נחשב חוב, כי הסוכן חייב לחברת התעופה חוב על הכרטיס, ולא משלם מיד, וקל וחומר אם עובר את סך הפיקדון שהפקיד, היינו שקונה כרטיסים ביותר מרבע מליון ש"ח, ובימים שלפני ר"ה זה שכיח שיקנה אפילו במליון, ולכן כדאי לקנות באתר של חברת התעופה ישר ע"י כרטיס אשראי נטען או דביט
-
@umani כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
@בעגלות-וסוסים כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
@נחמן-יוסף-אדלר יישר חילך לאורייתא.
תדעו שהרבה פעמים אין לי כח להיכנס ולכתוב פוסטים...למרות שלפעמים אני רואה דברים שמרתיחים את ליבי אף על פי כן לא תמיד יש פנאי וזמן לכתוב...
ובאמת הדיבורים בתקופה האחרונה על שארם ועוד ציערו את ליבי מאוד...
זה לא שיש לי בעיה עם זה, ולהפך אני חובב הרפתקאות מושבע ואני אפילו הייתי שמח לנסוע ככה (ויש לי כבר כרטיס גיבוי משם ;-)...) אבל יותר כואב לי על עצם המהות, שה' מביא איזה רמז ואיזה מניעה וכאילו ישר מנסים לחפש תחבולות...
אולי הרמז שה' מביא לנו כדבריך הוא בזה שאנו נוסעים לאומן ע"י חובות, ורבינו כידוע אמר על מי שנוסע באמצעות חובות והלוואות "מי ביקש זאת מידכם רמוס חצירי"... וזאת אומרת שמי שמגיע ע"י הלוואות אז יותר טוב שלא יבוא והוא פשוט "רומס" כלשון רבינו, והורס את התיקונים של רבינו בראש השנה שלו, ולכן הגאולה לא מגיעה.
דרך אגב: האם קנייה באמצעות כרטיס אשראי נחשב הלוואה זה כבר דיון נפרדאימרת רבינו הנ"ל על נסיה לאומן באמצעות חובות הופיעה בעבר בגליון מימי הנחל, שזה מקור נאמן ביותר, ומסופר שם שרבי לוי יצחק בנדר, יומיים לפני פטירתו, קרה למישהו (כמדומה היה זה רבי יעקב מאיר שכטר) ואמר לו שיש איזה דבר שהוא עוד לא גילה ממה שהוא קיבל באומן, ואז סיפר אימרת רבינו החריפה והנוראה הנ"ל.
עכשיו מצאתי, מימי הנחל גליון מ"ח
וככה כתוב שם:
הרה"ח ר' יעקב מאיר שעכטער שליט"א נקרא לרלוי"צ יומים לפני
הסתלקותו, ובין הדברים אמר לו רלוי"צ שיש תחת ידו שיחה שלא
אמרה עד עתה; "פעם אחת היה מי שנסע לרבינו הק' לימי ר"ה בחייו עם חובות, ואמר רבינו ז"ל 'מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי'..."סליחה על הערה
אבל נראה שהפקרתם את כול התורה כולה
ונתפסם באיזה חצי דיבור שאמר רל"י לרב שכטר דקה לפני הפטירהאם רבנו רוצה להגיד לנו משהו -
דבר ראשון זה להפסיק עם המחלוקת בברסלב
ראיתם מה קורה בקלויז???????מה קורה בכלל באומן
קהילה אחת שונאת את השניהיש מלחמה מי שולט בקלויז מי שולט באומן
מי כן יכול להגיע ומי לא
לשון הרע מחלוקת שנאת חינם
מחפשית למי כן לתת ויזה שחורה למי לאבושה וחרפה!!
זה נראה לי יותר מפריע לרבנו כי זה מעיקרי היהדות
הלוואה אולי רבנו באמת לא רצה אבל כל עוד בן אדם מחזיר ולא גונב ומחזיר בזמן זה לא מומלץ אבל לא עבר על פסיק ממצות דאוריתא או דרבנןמה שקורה בברסלב בשנים האחרונות
ובפרט באומן ביתר שאת
זה בושה וחרפה לשון הרע שנאת חינם מחלוקת
איסורים דאורייתא ודרבנן למהדרין מן המהדרין!!אז תעשו לי טובה ראיתי פה את כל הנרוויס שלכם כרטיס אשראי נטען וכו' והחברה משלמת בהלוואה וכו' אז תזמין לא דרך סוכן וכו'
תשקיעו את החומרות והדיקדוקים
איך אני לא מדבר לשון הרע על אחרים
איך אני לא עושה מחלוקת באומן
איך אני לא מבזה יהודי אחר שחושב אחרת ממניסליחה על ההתפרצות ותודה על הכל