❓שאלות והתייעצויות שונות❓
-
איפה יש טבלאות מחירים של צ'רטרים למיניהם?
-
@איש-פשוט-מאוד כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
פה.
ובאתרי החברות או בטבלאות המפורסמות בדר"כ בערבי שבתות. -
שלום וברכה וישר כח על האתר המועיל
לגבי קנית כרטיסי רכבת. אתם פרסמתם לוח של הרכבות מאוקראינה לפולין עם זמנים ומספרי רכבת. אבל באתר של הרכבת אני לא מוצא דרך לקנות לפי רכבת, רק לעשות חיפוש מתחנת מוצא מסוימת לתחנת היעד ושם אני מנסה ולא עולה לי כלום, גם כשאני שם את תחנות המוצא והיעד שכתובים בלוח שפרסמתם. אני עושה עכשיו נסיונות עם תאריכים קרובים כדי להתאמן, אבל לא יוצא כלום, לא לחלם ולא לוורשה וכו', האם אין דרך למצוא את הרכבת לפי מספר וזמן ולא בחיפוש שלהם? -
לגבי קנית כרטיסי רכבת. אתם פרסמתם לוח של הרכבות מאוקראינה לפולין עם זמנים ומספרי רכבת. אבל באתר של הרכבת אני לא מוצא דרך לקנות לפי רכבת, רק לעשות חיפוש מתחנת מוצא מסוימת לתחנת היעד ושם אני מנסה ולא עולה לי כלום, גם כשאני שם את תחנות המוצא והיעד שכתובים בלוח שפרסמתם. אני עושה עכשיו נסיונות עם תאריכים קרובים כדי להתאמן, אבל לא יוצא כלום, לא לחלם ולא לוורשה וכו', האם אין דרך למצוא את הרכבת לפי מספר וזמן ולא בחיפוש שלהם?@אמר-המאסף כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
לגבי קנית כרטיסי רכבת. אתם פרסמתם לוח של הרכבות מאוקראינה לפולין עם זמנים ומספרי רכבת. אבל באתר של הרכבת אני לא מוצא דרך לקנות לפי רכבת, רק לעשות חיפוש מתחנת מוצא מסוימת לתחנת היעד ושם אני מנסה ולא עולה לי כלום, גם כשאני שם את תחנות המוצא והיעד שכתובים בלוח שפרסמתם. אני עושה עכשיו נסיונות עם תאריכים קרובים כדי להתאמן, אבל לא יוצא כלום, לא לחלם ולא לוורשה וכו', האם אין דרך למצוא את הרכבת לפי מספר וזמן ולא בחיפוש שלהם?ידידי היקר
האתר האוקראיני עובד כשורה
מורשא לא ניתן לרכוש כרטיסים ישירם לאוקראינה
ולא ניתן לרכוש כרטיסים לפי מספרי רכבת
אני לא יודע מה הבעיה אצלך
אתה נכנס לאתר בגרסה האנגלית?
אתה בוחר שם תחנה מרשימה נפתחת? -
כן, אני נכנס לאתר באנגלית ושם תחנת מוצא כגון קייב פס, חרקוב פס, ושם תחנת יעד כגון ווארשה, חלם, פשמישל. מנסה גם עם קונקשן ועולה לי בחיפוש שאין נסיעות. מוזר. אולי בגלל שלא נרשמתי עם מספר טלפון?
@אמר-המאסף כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
כן, אני נכנס לאתר באנגלית ושם תחנת מוצא כגון קייב פס, חרקוב פס, ושם תחנת יעד כגון ווארשה, חלם, פשמישל. מנסה גם עם קונקשן ועולה לי בחיפוש שאין נסיעות. מוזר. אולי בגלל שלא נרשמתי עם מספר טלפון?
לא קשור למספר טלפון
אתה מחפש ל20 יום הקרובים?הנה חיפוש מהרגע לשם הדוגמא:
-
-
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
@זו-רק-הדרך כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
גם אני בדקתי מצ'רנוביץ ללבוב והוא לא הביא לי את הרכבת של 7 בבוקר ועוד רכבות שמופיעות בכל האתרים האחרים
משהו מוזר...
גם ללא זמינות זה לא מופיעכלומר, אצל הסוכנים זה מופיע, ובאותו תאריך באתר הרשמי זה לא מופיע?
או שגם אצל הסוכנים זה לא הופיע?
כי בקו הזה היו הרבה שינויים בתקופה האחרונה -
יש לי חזור מבוקרשט בתאריך 6/10בשעה 22:00.
אחרי החג.
למישהו יש המלצות כיצד לעשות את הנסיעה הזו ברכבת ?@yairrot11 כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
יש לי חזור מבוקרשט בתאריך 6/10בשעה 22:00.
אחרי החג.
למישהו יש המלצות כיצד לעשות את הנסיעה הזו ברכבת ?אין (אין כ"כ רכבות לבוקרשט בלא"ה אבל פה גם אין זמן מספיק)
-
@נחמן-העמקן כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
☀️ תשובות לשאלות הקיץ העיקריות של תחבורה ברכבת בשנת 2024 בראיון עם אולכסנדר פרטסובסקי, ראש כיוון הנוסעים של אוקרזליזניציה. על מזגנים, כרטיסי רכבת, קישורי רכבת חלופיים לוורשה ולווינה
ראיון עם אלכסנדר פרצובסקי, מנהל אגף הנוסעים של רכבות אוקראינה
השאלה הקיצית העיקרית: אנא ספר לנו כמה קרונות של רכבות אוקראינה מצוידים במיזוג אוויר? מהו האחוז מסך כל הקרונות?
ת. כמחצית. מתוך כ-2,000 קרונות המשמשים כיום להובלת נוסעים, 1,100 מצוידים במיזוג אוויר. יש מערכות שונות, ישנות יותר וחדשות יותר. באפליקציה שלנו אנחנו מסמנים בסמל של פתית שלג את אלה שיעבדו באופן אמין, כדי שאנשים יוכלו להתמצא.
האם ניתן להגדיל את המספר הזה במהלך הקיץ, או שזה לא מציאותי כרגע?
ת. זה לא מציאותי, כי זה דורש שדרוג של קרון שלם. כרגע, למרות המלחמה, מייצרים 66 קרונות חדשים. לפני כן, בשנת 2021, הוזמנו ויוצרו 100 קרונות חדשים, גם כן למרות המלחמה. כל אלה מצוידים במיזוג אוויר. הקרונות שאנחנו משדרגים בעצמנו יוצאים כמובן עם מיזוג אוויר, אבל מדובר בכמויות קטנות. 100 בשנה הייתה המנה הגדולה ביותר של קרונות שנרכשו בהיסטוריה של המדינה, והצורך הוא לפחות עוד 1,000.
אמצע יולי הוא באופן קלאסי שיא עונת התיירות, לפחות עד המלחמה בהיקף המלא. כמובן שכעת הנסיבות שונות, והרכבת קייב-קוסטיאנטינבקה (Kostiantynivka) נהנית מביקוש לא פחות מקייב-אודסה, אני בטוחה. אבל בכל זאת, אילו שינויים אתה רואה כעת בתנועת הנוסעים? עד כמה היא גדלה דווקא בתקופה זו של חופשות ונופש, גם אם מדובר בנופש יחסי?
ת. יש לי חדשות טובות. המדינה חיה, המדינה נעה, ורכבות אוקראינה מניעות אותה. ביוני בלבד היו לנו 2.5 מיליון נוסעים, זה פלוס 23% בהשוואה לשנה שעברה. מתוכם 210,000 הם נוסעים בינלאומיים, וכל השאר בתוך המדינה. אתן כמה דוגמאות: כמובן שבמקום הראשון נמצאת הבירה, עם מעל 700,000 נוסעים שהגיעו או עזבו את הבירה. ללבוב, למשל, הבאנו מעל 300,000 נוסעים, זה בערך שליש מאוכלוסיית העיר.
אז אנשים נוסעים, אבל במצב של ביקוש גובר כזה אנחנו נותנים עדיפויות ברורות. כלל מספר אחת הוא שחיילים נוסעים. יש שירות של רכבות אוקראינה שמאפשר לחיילים לקנות כרטיסים בעדיפות ליעדים קרובים לחזית, כי לעתים קרובות הם מגלים על החופשה שלהם ביום עצמו. בעבר היה צריך לעמוד זמן רב בקופה הצבאית, כעת אפשר להזמין את הכרטיסים האלה באופן מקוון.
העדיפות השנייה החשובה היא הילדים שלנו. כבר הובלנו מעל 100,000 ילדים רק ביוני, בעיקר ילדים מאזורי החזית שנוסעים למחנות בקרפטים. לכן לעתים קרובות הנוסעים רואים שכשנפתחת המכירה, חצי מהכרטיסים כבר נמכרו. זה לא בגלל שמישהו ברכבת מחביא אותם מתחת לשמיכה, אלא כי כבר יש הרבה מאוד - השווה ערך ל-100,000 ילדים זה אפילו אם מדובר בקרונות עם מקומות ישיבה, זה 2,000 קרונות שפשוט נסעו ביוני עם ילדים.
ועוד מספר נעים מאוד: חרקיב. כולם פחדו שעם התגברות הפעולות האויבות בחרקיב, אנשים יברחו משם. אבל לא, בחרקיב יש תנועת נוסעים יציבה מאוד. בערך 35,000 נסעו משם, 33,000 חזרו. אבל ליוני, כשכולם נוסעים לנופש, אלה מספרים נורמליים מאוד. וחרקיב נמצאת בחמשת היעדים המובילים שאליהם אנשים נוסעים. אז זה מאוד משמח, ונרגיע את כולם - המדינה נוסעת, ואפילו הערים הבלתי נשברות שלנו כמו חרקיב מחזיקות מעמד ואנשים נוסעים לשם, בין היתר.
מהם המסלולים הקיציים הפופולריים ביותר כעת?
ת. ההרים, כפי שכבר אמרתי, וזה בעיקר בזכות הקבוצות החברתיות האלה. יש הרבה מאוד מנהלות צבאיות שמארגנות נסיעות לשם, יש מחנות שהשותפים הבינלאומיים שלנו מארגנים.
מבין היעדים הבינלאומיים, כמובן שהפופולריות הגדולה ביותר היא למרכז הקישור שלנו בפשמישל (Przemyśl), כי משם נוסעות רכבות לצ'כיה ולערים שונות בפולין. אבל גם המרכז שיצרנו עם תחנת ביניים בחלם (Chełm) נהנה מפופולריות, והוא השני בפופולריות בין היעדים הבינלאומיים. אם בעבר היו רק כמה קרונות לוורשה, כעת אנחנו מגיעים לחלם ואנשים עוברים בנוחות ליעדים אחרים.
אגב, הפולנים ניסו קצת לקצץ בזה בגלל עבודות תיקונים אצלם, אבל ניהלנו משא ומתן מורכב ואילצנו אותם להאריך את הרכבות שלהם עד תחנת דורוחוסק (Dorohusk). אפילו כשמתבצעות שם עבודות תיקונים, עדיין מובטחת החלפת רכבת. אז כולם נוסעים.
ומבין הערים המקומיות, הסתכלתי הבוקר על הסטטיסטיקה ונעים לראות שהעיר חמלניצקי (Khmelnytskyi) מקפצת שם. אני חושב שהיא תהיה מאוד פופולרית בחורף, אומרים שזו העיר היחידה שהיא לגמרי עצמאית מבחינה אנרגטית, אז אנשים יכולים לנוע לשם וגם משם.
אתמול מתוך סקרנות הסתכלתי על זמינות הכרטיסים לקייב-יארמצ'ה (Yaremche), אחד היעדים התיירותיים החשובים ביותר במערב אוקראינה. בשבועיים הקרובים אין כרטיסים.
תן טיפ איך לתפוס כרטיס ליעד פופולרי כמו לבוב-סלבסקו (Slavsko) או יארמצ'ה. אולי מישהו נוסע לדרום?
ת. שלושה צעדים פשוטים. ראשית, להוריד את האפליקציה הרשמית של רכבות אוקראינה. לא צריך לחפש ולקוות לספסרים, תכף אדבר על זה בנפרד. שנית, אם לא מצאתם כרטיס לתאריך הרצוי, אפשר להשתמש בשירות הניטור. השקנו אותו לפני כמה חודשים באופן ניסיוני, כעת הוא פועל במלואו. כרגע, בזמן שאנחנו משוחחים, מעל 50,000 כרטיסים מנוטרים על ידי אנשים.
יש שתי אפשרויות: או להזמין כרטיס מיד עם רכישה אוטומטית, מה שאומר שאפילו אם באמצע הלילה מישהו פתאום ביטל ואתם ראשונים בתור, הכרטיס יגיע אליכם. או פשוט לקבל הודעה. כעת, שוב, בשיא העונה, אילצנו להגביל שאפשר לנטר במקביל רק כמה רכבות, לא כמות בלתי מוגבלת. אבל זה מאוד פופולרי, כמו שאני אומר, עשרות אלפי אנשים משתמשים בפונקציה הזו בו-זמנית, וחלק גדול מוצא. כמובן, אם התור ארוך מאוד, יכול להיות שלא תמצאו, אז זה הצעד השני.
והשלישי, בכל זאת אנחנו ממליצים לתכנן מראש בשיא העונה. המכירות נפתחות 20 יום מראש. פיצלנו כעת - הבינלאומיות נפתחות בתשע והפנימיות בשבע, כדי שלא יהיה עומס יתר על המערכת, כי אנחנו מקבלים כ-600 בקשות בשנייה. אז אנשים שוב נכנסים, חושבים "אה, הספסרים לקחו הכל". האמת היא שהכל מקוון, אין קופות, אין שום אפשרויות אחרות. אבל פשוט 600 בקשות בשנייה כמובן יוצרות עומס.
הספסרים שהזכרת היו בעיה גדולה, במיוחד לרכבות הבינלאומיות קייב-ורשה. זו הייתה משימה עם כוכבית לקנות את הכרטיס הזה. האם כעת, בזכות האימות דרך "דיה" (Diia) למשל, הצלחתם לפתור את הבעיה הזו, לשים עליה נקודה?
ת. כמו שאמרת, העברנו הכל למקוון, וזה המפתח. כי בעבר, אני חושב שכולנו גדלנו וזוכרים את התורים האלה ליד הקופות, וכשמשהו מפוזר בכל המדינה, אי אפשר לשלוט בזה. כעת הכל מקוון, ולא רק מקוון - הכל מוזן לאפליקציה הניידת שלנו, ואכן האימות דרך "דיה" - כבר מעל 200,000 לקוחות אימתו את עצמם.
מה זה נותן לנו? זה נותן לנו אפשרות, אם אנחנו רואים פעילות לא בריאה כלשהי, מישהו קונה הרבה כרטיסים, מבטל וכו', לחסום אותם. אבל בעבר חסמנו, והיה מספיק לאנשים פשוט ליצור מספר טלפון חדש ובעצם להמשיך באותה פעילות. כעת זה הכל דרך "דיה", אז זה חסום. כבר חסמנו. אנחנו כמעט... כמובן, נקודתית מישהו יכול לאסוף חמש "דיה" ולנסות לעשות משהו, אבל אנחנו מזהים את זה מהר.
כעת עדיין יש מחסור, אבל ברוב המקרים זה פשוט בגלל הביקוש הגבוה. לכן בכיוון הזה, שוב, אנחנו ממליצים על החלפות רכבת. אנחנו גם מנטרים - עדיין צריך יום ביומו לתפוס, אפשר רק אם מישהו מבטל, כי לוקחים את זה מוקדם יותר. אבל אם מתכננים מראש, בדרך כלל נשארים כרטיסים לחלם, יש את כל מסלולי החיבור עם הרכבות הפולניות. בעצם, הנוסעים מגיעים באותו הזמן.
הרכבות מחלם לוורשה, עשינו גישה יצירתית - הן נוסעות יחד, פשוט אנשים עוברים לרכבת הפולנית וממשיכים לנסוע באותו זמן ישירות לוורשה. ועוד דבר אחד אגיד על הבינלאומי - צ'ופ (Chop) הפך להיות מרכז קישור חשוב. יש לנו עוד יעד מאוד חסר - זה וינה, ושם הוספנו יחד עם ÖBB האוסטרית מוצר משותף שבו אנשים נוסעים עד צ'ופ, עוברים רכבת ונוסעים לווינה.
באותו אופן, אגב, עשינו עבור תושבי לבוב כדי לנסוע מלבוב לוורשה - בראווה-רוסקה (Rava-Ruska) יש החלפות. שם כבר שכרנו מפעיל פרטי פולני שאיתו אנחנו נוסעים לוורשה.האם מתוכננת הרחבה של מסלולי הרכבות הבינלאומיות?
ת. אנחנו מתכננים. שתי הדוגמאות שהבאתי הן כבר משימות שמומשו. כי בדוגמה של לבוב-ורשה, תמיד כולם רצו - אנחנו אפילו שיקמנו על חשבון רכבות אוקראינה את המסילה הצרה האירופאית מראווה-רוסקה עד הגבול, כי אין מסילה אחידה, אבל יש חיבור. אבל אז הפולנים אמרו "טוב, לא מעניין אותנו לנסוע". עברנו כמעט על כל המפעילים הפרטיים האירופאים, מצאנו אחד שהסכים להיכנס, אנחנו שוכרים אותו והם נוסעים. וכעת המפעיל הלאומי הפולני רק עכשיו התעניין פוטנציאלית במסלול הזה.
אז אנחנו מנסים לדחוף את כולם, אבל מכיוון שלאירופה הולכת מסילה אירופאית, כמובן שאנחנו תלויים בזריזות של השותפים האירופאים שלנו. ביולי יהיו כעת שיחות היסטוריות כאלה - בפעם הראשונה בהיסטוריה, כל ההנהגה של הרכבת הפולנית מגיעה לכאן לקייב. בדרך כלל אנחנו נוסעים אליהם, דופקים בדלתות שלהם. כאן אנחנו נראה להם הרבה דברים במקום, מקווים שנגיע להסכמות על אפשרויות נוספות.
אבל גם וינה, המסלול הזה עם החלפת הרכבת - זו ממש חדשות של העונה הזו. וכמובן לבוב-ורשה - אלה המסלולים שממש לא מזמן הושקו.מובן, תודה מר אלכסנדר. אז נחכה לחדשות טריות אחרי השיחות עם הרכבת הפולנית. איתנו היה אלכסנדר פרצובסקי, מנהל אגף הנוסעים של רכבות אוקראינה.
הראיון המלא תורגם ותומלל ומוגש כאן בבלעדיות באדיבות מערכת "אור בהירות הדרך"
-
@admin כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
יש לנו עוד יעד מאוד חסר - זה וינה, ושם הוספנו יחד עם ÖBB האוסטרית מוצר משותף שבו אנשים נוסעים עד צ'ופ, עוברים רכבת ונוסעים לווינה.
זה אומר שהרכבת קייב-וינה לא ישירה אלא האנשים עוברים בצ'ופ מרכבת לרכבת?
יש לנו עוד יעד מאוד חסר - זה וינה, ושם הוספנו יחד עם ÖBB האוסטרית מוצר משותף שבו אנשים נוסעים עד צ'ופ, עוברים רכבת ונוסעים לווינה.
זה אומר שהרכבת קייב-וינה לא ישירה אלא האנשים עוברים בצ'ופ מרכבת לרכבת?
ככה זה נראה.
צריך לשאול את זה שנסע שם בשבועות
-
@אור-אורות כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
כן, אם אתם נוחתים בורשה (וגם במקומות אחרים) מומלץ לכאורה לנסוע דרך חלם ולא דרך פשמישל, גם בגלל שזה יעד פחות מבוקש וגם בגלל הנוחות להגיע דרכו לורשה.
חלם זה פתוח לקניה?
לא רק למי שיש דייה? -
@אור-אורות כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
כן, אם אתם נוחתים בורשה (וגם במקומות אחרים) מומלץ לכאורה לנסוע דרך חלם ולא דרך פשמישל, גם בגלל שזה יעד פחות מבוקש וגם בגלל הנוחות להגיע דרכו לורשה.
חלם זה פתוח לקניה?
לא רק למי שיש דייה?@איש-פשוט-מאוד כתב במידע, חדשות ועדכונים שוטפים.:
חלם זה פתוח לקניה?
לא רק למי שיש דייה?לא חלם לא צריך דיה
יש את זה פתוח באתר -
@אמר-המאסף כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
סליחה על הבורות, מה זה דיה?
זו אפליקצייה אוקראינית הזמינה לתושבי אוקראינה בלבד
משמשת לאימות באתר האוקראיני, וישנם אופציות שלא ניתן לבצע בלי אימות דרך האפליקציה הזו
כמו הרכבות הישירות מורשא לקייב ומוינה לקייב -
איך משיגים טנדרים באוקראינה ורומניה?
-
@זו-רק-הדרך כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
בעיקרון אפשר לנסות לדבר עם חברות הסעות מקומיות-אבל לא תמיד המחירים שלהם כאלה זולים...
יש כל מיני אתרים עם מידע על כך...
בדרך כלל צריך לחפש שירות כזה מאותה העיר שאתה רוצה לצאת ממנה...