❓שאלות והתייעצויות שונות❓
-
האם יש דרך נוחה בתחבורה ציבורית לנסוע מאומן לסופיה שבבולגריה ?
-
@שמעון-נחמן למה לא בעצם?
-
תחבורה ציבורית לבולגריה קצת קשה.אפשר מאומן לרומניה ומשם להתגלגל עם עוד אוטובוס לסופיה
-
@שמעון-נחמן כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
האם יש דרך נוחה בתחבורה ציבורית לנסוע מאומן לסופיה שבבולגריה ?
כבוד הצדיק.הזמן דחוק בפרט בימים טרופים אלו..
בכל אופן אפשר להרכיב הרבה מסלולים לפי מה שמתאים, אבל חלק מהם כרוכים בהחלפות וכדומה ולכן לפעמים זה קצת מסובך...
באופן כללי:
א. אוטובוס או מונית לקישינב(אפשר עד הגבול+לעבור רגלי+אחרי הגבול) ואז מקישינב לקחת את הקו אוטובוס היומי לסופיה, יש אחד ביום בדרך כלל, גם לגבי הלוך וגם לגבי חזור.
ב. אוטובוס לבוקרשט ומשם יש אוטובוסים ביום לסופיה, כנ"ל גם לגבי הלוך.
ג. אוטובוס לווארנה ומשם רכבת לסופיה.
ד. אוטובוס לבוקרשט ומשם יש רכבת יומית אחת עד לעיר הבולגרית "רוס", גם בכיוון השני יש אחת ביום, ומשם יש רכבת ישירה בחלק משעות היום ועוד כאלו עם החלפות...
ה. למטיבי לכת: אוטובוס לבוקרשט ומשם רכבת/אוטובוס לכיוון הפלא יועץ שבעיירה סיליסטרה הבולגרית ששוכנת על הגבול בין המדינות, ומשם להמשיך באוטובוס/רכבת עד לסופיה.כמובן שאפשר לשחק עם זה עוד ולהרכיב עוד דברים, כמו למשל לנסוע לסוצ'אבה דרך צ'רנוביץ' ומשם להתקדם ברכבות לבוקרשט ולרוס...
בקיצור תרכיב איזה משהו ויערב לך לעד!
אשריך ידידי.
אור בהירות הדרך זורח עליך... -
שלום וברכה לכל אנ"ש היקרים והקדושים הי"ו.
שימו לב
מי שרוצה לקנות טיסות עם חברת הלואו קוסט האירית ריינאייר, שכידוע היא גדולה פי 2 ויותר מוויז אייר והיא עצומת הלואו קוסט באירופה כפשוטו ממש, וכמובן שגם רשת הקווים שלה באירופה היא עצומה(למרות שלצערינו היא לא טיסה לקישינב מסיבות בטחוניות...) לצורך השוואה תבינו שיש לה 581 מטוסים לעומת וויזאייר עם 237 מטוסים ואיזיג'ט עם 358 מטוסים..
וגם הרבה פעמים יש לה מחירים יותר זולים ומפתים מכולם..
שימו לב שהחברה מאוד בכיוון של התקדמות דיגיטלית ואימות נוסעים יותר משאר חברות, הם עושים זאת מכמה סיבות.
אבל הנפק"מ לאנ"ש זה:- שכדאי מאוד להזמין רק באתר שלהם ישירות או באתרים שקיבלו רשיון מהם, כמו קיווי וכדומה, אם לא זה יכול להיות בעיה.
- שימו לב שגם אם הזמנתם באתר שלהם, כמו בעוד חברות צ'ק אין בשדה התעופה עולה עוד כסף, ואם תעשו באינטרנט אז לפעמים הם לא שולחים את הבורדינג עד שנכנסים לאפליקצייה שלהם עם הPNR של ההזמנה וסורקים את הצ'יפ (שעל ידו יודעים איפה היינו בעולם בזמן הטיול-אם הם רוצים) שיש בכריכה האחורית של הדרכונים הביומטריים..זה אומר שהמכשיר חייב להיות תומך NFC...בקיצור זה גם בעיה לבעלי דרכון זמני וגם מסבך את העניין לבעלי מכשיר כשר...
אמנם אפשר לרכוש מושב ולעשות צ'ק אין מוקדם אבל כדאי להכיר את העניינים הללו ולהיערך לכך מראש כדי למנוע עוגמת נפש...
בעיקרון על פי החוק שלהם גם רק להדפיס את הבורדינג בשדה למרות שהצ'ק אין בוצע באינטרנט-זה גם עולה כסף...למרות שהיו מקרים שאני מכיר מקרוב שהם וויתרו ועשו בחינם.
מלבד זה שהם אמרו שקצת נמאס להם מהקווים ל/מישראל, והם שוקלים לבטל אותם לחלוטין בגלל חוסר הוודאות הבטחונית שיש פה.
וכל זה מלבד מה שהם רוצים בחודשים הקרובים להכניס נוהל שיהיה אפשר לעלות לטיסות שלהם רק לבעלי סמארטפון שיציגו את הבורדינג דרכו..כמובן שעיקר דיבורי זה אודות טיסת המשך שלהם בתוך אירופה וחלילה לא לחשוב עליהם בתור טיסה שיוצאת מישראל כי הם בין החברות הפחדניות והבטלניות, לכן מאן דכיר שמיה לסגור דרכם כרטיס מהארץ חלילה.
לדעתי יש לוויזאייר כמה וכמה יתרונות עליהם בדברים שונים..
בהצלחה לכולם!
אשריכם ישראל!!
ראו הוזהרתם! -
@בעגלות-וסוסים כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
חברת הלואו קוסט האירית ריינאייר, שכידוע היא גדולה פי 2 ויותר מוויז אייר
יש לציין שהחברה ביטלה טיסות לפחות פי 2 מוויזאייר... :)
החברה לא טסה כרגע לישראל ולכאורה לא בעתיד הקרוב, וברוב הזמן מתחילת המלחמה ועד היום.
החברה לא טסה לקישינב.
מישראל יש לחברה הרבה פחות יעדים (רלוונטיים לאנ"ש) מאשר וויזאייר.
לחברה יש את גודל תיק היד הקטן ביותר! והם קפדנים יותר מאחרים.
בחברה יש תשלום של כמה % יותר מהעלות שכתוב בהתחלה שמתווסף כשממלאים פרטי אשראי "עמלת תשלום באשראי".
החברה מדברת על לעשות בעיות למי שאין סמארטפון.
היו הרבה מאד סיפורים עם החברה על כאלה שנתקעו בשל אי הצלחה לבצע אימותים שונים או שהאתר חשד בהם שרכשו אצל סוכן, גם כאלה שרכשו באתר! (נדיר, אבל קרה.)לפעמים משתלם בשביל המחיר הזול, אבל יש לשקול ביישוב הדעת, כי לא תמיד זה משתלם!
(שימו לב שאם לדוג' כרטיס עולה בוויזאייר 450 ש"ח ובריינאייר ב101 יורו שזה לכאורה בשער יציג 10 יורו פחות, אחרי הוספת "עמלת תשלום אשראי" זה כבר יכול להגיע ל104 יורו או יותר (תלוי בסוג האשראי), אחרי העמלה שחברת האשראי תגבה ממכם שבדר"כ זה כמעט 3% (יש גם כרטיס של כאל לדוג' עם 1% בלבד, אבל לא כולם מחזיקים בו) זה כבר שווי של מעל 107 יורו... ועם קצת הפרשים לפי איזה שער חברת האשראי גובה ממכם כבר יכול לרדת יותר מ450 ש"ח מהאשראי.
וגם אם חסכתם כמה ש"ח, לא תמיד משתלם בגלל הסיבות האחרות.
כמובן שאין חברת תעופה מושלמת, ולפעמים חבל לא לקנות אצלם בפרט אם המחיר מצויין או שיש להם טיסת המשך עם יעד מושלם, אבל יש לשקול ברצינות. -
@אור-אורות חזק וברוך!!!
דברים כדורבנות!!!
השלמת את דברי..
גם אני התכוונתי לכל מה שכתבת פה ואת חלקם גם כתבתי כבר וגם אני ממליץ לשקול זאת ברצינות ולא למהר לקנות דרכם...
אשריכם ישראלנ.ב. לגבי התיק אצלם:
זה לא הבדל עצום ביניהם לוויזאייר...זה נבילה וזה טריפה...גודל התיק בוויז זה 403020 ואצלם זה 402520...
מי שבקי באומנות טיסות הלואו קוסט יצליח גם שם להשחיל תיקים יותר גדולים בדרך כלל...לפעמים השיקול של תוספת תשלום באשראי היא לא באמת משמעותית...
חוץ מזה שכמובן כל בעל עסק משלם עמלות סליקה על זה שאתה משלם לו באשראי, זה שיש אתרים שחשבו על זה מבחינה פסיכולוגית וכללו את זה במחיר שהם מציעים את הטיסה-זה לא אומר שזה לא קיים אצלם,פשוט אתה לא יודע מזה..
מלא אתרי OTA's גם מחייבים דמי סליקת אשראי ולא תמיד זה נורא, לפעמים זה משתלם עדיין..
ולרוב יש דמי סליקה שונים למותגי אשראי שונים..
קיצור אשרינו ואל תקנו בריינאייר...סתתם -
@נחמן-העמקן @בעגלות-וסוסים ושאר החברים המבינים.
אשמח אם מישהו ירכיב מסלולי נסיעה הכוללים את כל הקבר"צים שעל הדרך או בסטיות קטנות ממנה.
כלומר מאומן לבודפסט, ניתן להכניס את ברסלב ומעז'בוז' וכו' אבל לא את סאדיגורה או ברדיטשוב וכדו'.השנה אני מתענין בקווי 'ווארנה אומן', ו'אומן בודפשט'. אך תמיד ניתן לעשות מדריך לכלל השדות באיזור.
-
אני רוצה לנסוע לר"ה הבעל"ט ביום שני- שלישי לפני ר"ה, (וכמוכה טראומה מהשנים שעברו ואני לא בן אדם חזק לעמוד בטלטולים מרובים, וסוכנויות הנסיעות עם צ'רטריהם, אוטובוסיהם ועיכוביהם אינם יכולים/עושים הרבה לקצר ולהקל את טלטולי הנסיעה, וזאת עוד לפני עיכובי הגבול)
אני מתלבט לגבי ההלוך בין כמה אופציות
א- להזמין עכשיו סדיר לקישינב- בתקווה שאמצא שותפים שיהיו מעונינים לעבור רגלי את הגבול ולהחליף שם רכב,
ב- ואולי אפי' לנסוע באוטובוס מקישינב לאומן בקו הסדיר- למדתי על אופציה זו כאן באתר ואין לי מושג איך זה מבחי' יהודית, יכולת להזהר שם מתערובת ואנטישמיות וכו'.
ג- להצטרף לאחת הקבוצות שמתארגנות לנסיעה לפולין ומשם ברכבות, (למה קבוצה? כי אני לא מתמצא מספיק ברכבות בכלל, ובפרט לא בהסתערות על הזמנת הכרטיסים כשיש לי בין 30-300 שניות של הזדמנות...)- מהחישובים של הטבלאות שיש פה באתר אני מבין שזו נסיעה ארוכה מאוד, 2-4 שעות ברכבת עד לפשמישל/חלם, ומשם 8-12 שעות לויניצה/קייב, ומשם עוד נסיעה לאומן, זה מאוד הרבה זמן אבל בטוח בס"ד מבחי' עיכובי הגבול
איך שאני רואה את התמונה עיקר השאלה היא -האם שבוע לפני ר"ה המעבר הרגלי במוגילוב/פלנקה אמור להיות בעייתי עד כדי שההיטלטלות ברכבות מפולין עדיפה על אופציה זו?
האם מישהו יודע לומר משהו בנידון? או האם יש עוד נקודות שאני אמור לקחת בחשבון שפספסתי?
יתכן גם שמישהו יודע על הפתעות שסוכנויות הנסיעות מתכננות?
אודה מאוד למי שיוכל לסייע לי. -
@כוסף שלום ידידי היקר והנלבב!!
חזק ואמץ בעבודתך והעיקר זה ברצונות,כיסופים ותפילות שיזכו כל אנ"ש וכל החפצים להגיע על ראש השנה לרבנו ז''ל למען תיקון העולם והחשת הגאולה כרצונו ז''ל,ואשרינו אלפים ורבבות פעמים שאנו עסוקים בדבר נשגב זה שכל העולמות וכל אשר בהם תלויים אך בו!!!!!!!!!!לענייננו:
איני דן אותך בכל מה שעברתי בשנים שעברו אבל אני חושב שאתה מגזים טפי...
לעניות דעתי הקובעת (בבדיחותא כמובן) לא צריך להינעל על רכבות ולקדש את מסילות הברזל האוקראיניות והפולניות הידועות לשימצה בשנות הטבח הנוראות בעם ישראל הי"ד.
זה אמנם דבר נחמד אבל לא להינעל על זה.
באיזור צפון מולדובה יש כמה וכמה גבולות רגליים שניתן לעבור דרכם ולא חובה לעבור דרך מוגילוב,וכמובן שפלאנקה זה לא בכיוון של אומן והחיסכון משם זה בעיקר בגלל הנסיעה החלקה באוטוסטרדה באוקראינה, אגב גם ליד פלאנקה יש גבול רכבים יותר מערבית לפלאנקה שלרוב הוא יותר זורם ומשם אפשר לעבור במובלעת של פלאנקה לכיוון אוקראינה.
בכל אופן עיקר עניין הרכבות לדעתי זה עבור מי שטס רחוק כדי לחסוך בעלויות,ואז הוא מחפש דרך שהנסיעה תעבור לו בטוב ובנעימים ובמחיר סביר ולכן זה טוב,אם בלאו הכי אתה רוצה קישינב אז לדעתי תמצא איזה גבול לאוקראינה,אפילו כאלה יותר שקטים כמו האלה באיזור מחוז צ'רנוביץ' ותעבור בהם למרות שזה מאריך את הדרך...
בכל מקרה לדעתי ביום שלישי שלפני אין מה לחשוש כלל,בפרט לא בגבול רגלי.
וכמובן שמה שעולה על הכל והכי חשוב פה זה התפילות שהכל חלק וכמו שצריך,אבל כל מה שדיברתי פה זה דרך הטבע בלבד..
נ.ב. בעיקרון אני עובד כסוכן נסיעות עצמאי בפרט למי שרוצה כל מיני מסלולים כאלה ומעברי גבול רגליים ואופנים לעבור את הנסיעה בנעימות ככל שניתן,וגם אני מתעסק גם ברכבות בכל אירופה (ובכל העולם..למי שרוצה..) אבל ברכבות של אוקראינה בראש השנה איני מתעסק ומתחייב עליהם בגלל העומס העצום שיש,אולי רק בקווים מסויימים שאינם עמוסים כל כך...
בכל מקרה לדעתי זה חומרות יתירות מה שכתבת פה,ואם תחשב את דרכיך כראוי בוודאי תזכה לחזות בנועם ה' ולבקר בהיכלו!!
אשריך ידידי הטהור -
@סאדיגורא אחי הצדיק.
איני יודע אם מאן דהוא מחבריא די באתרא קדישא הדין ודי בכל אתר ואתר הע"י ישיג אותי במשימת קודש זה שאמרת פה.
א. בכל אופן עליך לטוב שכל אדמת אירופה רוויה בדם של יהודים שנרצחו על קידוש ה',שאין מלאך ושרף יכול לעמוד במחיצתם,זה אני אומר אפילו לגבי קברי אחים לא ידועים שיש בצידי הדרך באוקראינה ובאירופה וכדומה.
ב. יש מלא מלא בתי קברות של עיירות יהודיות ברחבי אירופה שהיו שם רבני קהילות היהודים כשרים וקדושים,ואם ראשונים כמלאכים אנו כבני אדם.
ג. אם אתה רוצה להתמקד בגדולי ישראל ממש,שנודע שמם ברחבי תבל אז לא כל המסלולים כל כך יכולים להתאים עם זה ולא בכל מקום יש כאלו.
לדוגמא בבולגריה יש לך רק את קבר הפלא יועץ ר' אליעזר פאפו ותו לא מידי,הוא כבר בעיירת הגבול סיליסטרה ועל פניו הוא לא בדרך,לא לסופיה ולא לווארנה,תמיד אפשר "לעגל" את הדרך ולעבור שם אבל זה עוד זמן מה.וגם ברומניה אין מלא גדולי ישראל מפורסמים,יש את הצדיק משטפנשט בעיר יאס כולל הכנסת אורחים וכדומה אבל בעיקר יש כל מיני בתי קברות יהודיים עם אחינו קדושי ישראל..
באוקראינה יש כבר כמות אחרת ומכובדת,בפולין גם ממש נחמד הונגריה קצת פחות מפולין לדעתי...
בכל אופן צריך להחליט מה בדיוק אתה מחפש...
אגב יש את האתר "נסיעה טובה" ששם יש מידע על מלא קברי ישראל וקברי צדיקים.
בכל אופן אשתדל להעלות פה מתי שהוא כמה צילומי מסך שמבארים את העניין,אבל כפי שאמרתי אין כל חדש תחת השמש..
וגם זה תלוי מאוד במסלול שתעשה ואיך תחליט לנסוע.
לדוגמא מבוקרשט אפשר לעבור אצל הצדיק ביאס ואז להמשיך לסירט וללכת לרוז'ינר שבעיר צ'רנוביץ' ואז להמשיך בעש"ט רבי נתן אומן וכן על זה הדרך.
שים לב
יש מקומות שהם נעולים או שהמקווה נעול וחובה לדבר מראש עם השומר, כדוגמת הרוז'ינר והפלא יועץ
או להבדיל אפשר לנסוע למעבורת באיסצ'אה ולעבור שם רגלי על המעבורת ואז להמשיך במונית לאומן ששם הדרך יותר שוממת מבחינת קברי צדיקים..
וה' יאיר על דבר שמו
דברי החותם באהבתך ובאהבת כלל ישראל ובפרט אלו שמקושרים באילן החיים הננמ"ח.
בעגלות וסוסים -
צדיקים
בכל אופן למרות שהודעתי פה על התעסקותי כסוכן נסיעות, בכוונה לא פרסמתי את זה פה עד כה.
אכן זה המקצוע שלי בכל השנה ואני עובד בו בצורה רשמית עם כל המערכות שיש לסוכנים והגישה לכל מיני דברים וכדומה(האמת שאני נותן שירותים בכל העולם כולל נסיעות פנים ברכבות ועוד)
בכל אופן כרגע לא לפנות אליי כי אני בהפסקה זמנית וגם בלאו הכי בענייני אומן ראש השנה איני מקבל הזמנות של בודדים כרגע,אלא רק קבוצות של 10 איש ומעלה ולפעמים אפשר להקל ל4 איש אבל לא פחות מזה בגלל הכאב ראש העצום לארגן מסלול לכל אדם בנפרד בפרט אלו שנוסעים ממקומות רחוקים ורוצים דברים מעניינים...
כמובן שאפשר לעשות דרכי גם הזמנות קבוצתיות באלעל עם הכנסת שמות קרוב יותר למועד הטיסה וכו' וכנ"ל בכל חברות התעופה שיש..
כנ"ל גם לגבי נסיעות פנים במוניות באוקראינה+מולדובה+ורומניה כולל מונית עד הגבול ומונית מהגבול והלאה(לא פאייכלה אלא חברות אוקראיניות)..לגבי שאר מדינות עדיין לא זכיתי למצוא ספקים עם מחירים הוגנים כדי לעבוד איתם...
בכל אופן אם יש כאלו מאנ"ש דפה או די בכל אתר ואתר שרוצים את שירותי בתשלום כמובן אז אודיע פה בהמשך לגבי האופציות...
בכל אופן אני ממליץ לרבבות אלפי ישראל להשתדל לסגור כרטיסים כי לאט לאט המקומות בטיסות הסדירות והישירות ליעדי אירופה בקרבה ראשונה לאוקראינה הולכים ואוזלים ומי יעמוד בפרץ..כמובן שאולי ייפתחו קווי תיגבור אבל אין לדעת מה יילד יום..
בכל אופן כמובן שאני מדבר על חברות ישראליות או חברות עם אחוזי ביטול נמוכים מאוד,כי שאר החברות הבטלניות איני מדבר מהם כלל ולא בטוח שאסכים לסגור בהם מחמת הכאבי ראש של ההחזר הכספי במקרה של ביטול וכו' וכמובן שלא אתן חלופות במצב של תקלה או ביטול שלהם כמו שהשתדלתי בשנה שעברה...
בכל מקרה גם לפני שאני נכנס לדבר על כל מיני קונספירציות על המלחמה והטילים פה בישראל(שאני מחזיק בכמה דעות בעניין זה) צריך לדעת שגם לפי הדעה הפשוטה והרווחת בלי קונספירציות המצב לא פשוט,והראש השנה של רבנו זה החץ היחיד שמפחיד את הס"מ כמו שכותב ר' שמואל הורביץ' בציון המצוינת, וממילא פשוט לכל מי שיש בו ריח של אמונה ברבנו ז"ל ,שהבעל דבר עושה הכל וחורק את שיניו בכל כוחו לבטל את הקיבוץ הקדוש והפלאי הזה שכאמור אך בו תלויה הגאולה! ולכן הוא עושה הכל כדי למנוע זאת,כגון טילים ובעיות וביטולים ומלחמות גם שם וגם פה אז צריך באמת להתפלל שנזכה להגיע ולחזור לשלום.
ואיני מתיימר לומר שמי שיקנה באלעל הוא יגיע ומי שלא לא,עפרא לפומיה של מי שיאמר כך..
אלא אני אומר שלעניות דעתי זה חלק בסיסי בהשתדלות להגיע לרבנו,לסגור כרטיס טיסה איכותי עם חברה טובה,וכמובן שמכאן והלאה זה רק תפילה ותחנונים, ויכול להיות חלילה שיהיו מניעות כאלו שלא יהיה באפשר להגיע בכלל ממש אבל עלינו לעשות את שלנו..
וכמו שרואים שעדיין יש פה טילים ואזעקות וכו'..
והחכם עיניו בראשו...
וכל זה לפני שאני נכנס לסברות ולדעות שיש את יד הציונים גם בטילים הללו עצמם ואכמ"ל ואיני רוצה לפתוח פה דיונים בנושאים אלו כלל..
אשריכם ישראל האהובים!! -
@כוסף כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
אני רוצה לנסוע לר"ה הבעל"ט ביום שני- שלישי לפני ר"ה, (וכמוכה טראומה מהשנים שעברו ואני לא בן אדם חזק לעמוד בטלטולים מרובים, וסוכנויות הנסיעות עם צ'רטריהם, אוטובוסיהם ועיכוביהם אינם יכולים/עושים הרבה לקצר ולהקל את טלטולי הנסיעה, וזאת עוד לפני עיכובי הגבול)
אני מתלבט לגבי ההלוך בין כמה אופציות
א- להזמין עכשיו סדיר לקישינב- בתקווה שאמצא שותפים שיהיו מעונינים לעבור רגלי את הגבול ולהחליף שם רכב,
ב- ואולי אפי' לנסוע באוטובוס מקישינב לאומן בקו הסדיר- למדתי על אופציה זו כאן באתר ואין לי מושג איך זה מבחי' יהודית, יכולת להזהר שם מתערובת ואנטישמיות וכו'.
ג- להצטרף לאחת הקבוצות שמתארגנות לנסיעה לפולין ומשם ברכבות, (למה קבוצה? כי אני לא מתמצא מספיק ברכבות בכלל, ובפרט לא בהסתערות על הזמנת הכרטיסים כשיש לי בין 30-300 שניות של הזדמנות...)- מהחישובים של הטבלאות שיש פה באתר אני מבין שזו נסיעה ארוכה מאוד, 2-4 שעות ברכבת עד לפשמישל/חלם, ומשם 8-12 שעות לויניצה/קייב, ומשם עוד נסיעה לאומן, זה מאוד הרבה זמן אבל בטוח בס"ד מבחי' עיכובי הגבול
איך שאני רואה את התמונה עיקר השאלה היא -האם שבוע לפני ר"ה המעבר הרגלי במוגילוב/פלנקה אמור להיות בעייתי עד כדי שההיטלטלות ברכבות מפולין עדיפה על אופציה זו?
האם מישהו יודע לומר משהו בנידון? או האם יש עוד נקודות שאני אמור לקחת בחשבון שפספסתי?
אודה מאוד למי שיוכל לסייע לי.לפני שנתיים עברתי רגלי במוגילוב כיומיים לפני ר"ה ולא היה לחץ כלל וכלל (הבנתי שעיקר הלחץ הוא בחזור)
לגבי הרכבות מפשמישל, אם אתה טס כשבוע לפני ר"ה לא אמור להיות בעיה למצוא כרטיסים לרכבת, ובפרט לרכבת ישיבה.
שנה שעברה כרטסתי לרכבת ישיבה מפשמישל ביום חמישי שלפני שבת סליחות, כשעתיים לפני שהיא יצאה -
@יוסף-אומנר הצדיק!
שפתיים ישק לדבריך היפים
אני ממש מזדהה עם כל מילה שכתבת פה...
ולעניות דעתי זה ממש המציאות בשתי הנושאים שכתבת...
לדעתי גם בחזור אפשר למצוא גבולות שקטים יותר או פחות...ובלאו הכי לדעתי גבול רגלי יכול הרבה פעמים לקחת פחות מרכבת (כמובן שבבוקר שאחרי החג יש עומסים בגבולות...) וגם כמובן שכדאי לחשוב על העיתוי הנכון ועל גבולות יותר שקטים ורחוקים.. -
@כוסף כתב ב❓שאלות והתייעצויות שונות❓:
אודה מאוד למי שיוכל לסייע לי.לא יודע על איזה הפתעות אתה מדבר...
קווים סדירים זה לא בסמכות שלהם לפתוח אלא רק אם חברות תעופה יחליטו לתגבר קווים
וחשוב לומר שסביר מאוד שזה לא יקרה וגם אם כן זה יהיה מעט מאוד קווים, יש חוסר עצום במטוסים ובכללי השוק הישראלי חווה הרבה בלאגן וצריך לחלק את המטוסים בין עוד יעדים בעולם והם לא יכולים לעשות רק לאומן וסביבותיה
(הייסקיי (8 מטוסים) ופליוואן (10 מטוסים) על פניו לא מסוגלים כי אין להם מספיק צי ולרוב הם לא חוכרות מטוסים...אלעל (44 מטוסים) אולי תרחיב אבל כנראה זה יהיה מטוסים שכורים של KLASJET וכמובן שישראייר (8 מטוסים) וארקיע (6 מטוסים) יכולים להרחיב קווים אבל גם ככל הנראה זה יהיה מטוסים שכורים...חשוב להבהיר שאין שום בעיה עם מטוס שחכור אצל חברה ישראלית, יש בזה טיפה טעם לפגם אבל בעיקרון הם ממשיכים לעבוד כמעט בכל מצב (כאןו המקום להזכיר שמי שקנה טיסה שמופעלת על ידי אלעל ושינו את המטוס למטוס חכור-הוא יכול לבטל את הכרטיס ולקבל החזר כספי מאלעל מתי שזה קורה...))
ועניין תיגבור הקווים אין לדעת מה יקרה ואם יקרה ומתי יקרה...
מה שנשאר לסוכנויות השונות זה רק צ'ארטרים...וכל בעל שכל מבין מדעתו מה זה אומר מלבד זה שאין לדעת אם מולדובה ורומניה לא יקוצו בטיסות אלו ויפנו אותם לפולין והונגריה שלשם כנראה זה יעלה יותר יקר כי זה יעדים יותר יקרים(אורך טיסה=דלק=מחיר לכרטיס)...
"ושומר נפשו ירחק מהם וכו'..."
אשרינו -
חברים קדושים!
ממליץ מאוד למי שרוצה לטוס בטיסות סדירות או צ'ארטר של חברות ישראליות (מהטוב(הכל יחסי כמובן..)לגרוע: אלעל, ישראייר, ארקיע..חשוב לציין שיש מחיפה את הטיסות של אייר חיפה שדווקא נותנת עבודה יפה ובקיץ הקרוב מגדילה את הצי שלה בעוד מטוס חמוד, יש לה טיסות ללרנקה,פאפוס,אתונה, הטיסות ממריאות מחיפה(HFA)) או זרות (פלייוואן, הייסקיי(בתקופה האחרונה העלו בי חששות למרות שיש לי קבוצה איתם לראש השנה,גם הם ביטלו סתם חזור מבוקרשט לארץ ליום אחרי שבועות צ"ע..) סמארט ווינגס הצ'כית, וכמובן שיש עוד הרבה חברות על הרצף(כמו אתיחאד ופליידובאי ועוד כל מיני כדוגמת אזרבייג'אן איירליינס ) תלוי ברמת ההידור שרוצים...יש כאלו שביטלו ממש מעט ויש כאלו קצת יותר...אבל וודאי שמקבוצת לופטהנזה וחברות ראשיות של מדינות כמו לוט הפולנית וטארום הרומנית ואייג'יאן היוונית מומלץ מאוד להיזהר כי הם די פחדנים) שעבדו ברציפות והוכיחו את עצמם,
שיזדרז ויקדים לקנות..
כמובן שאין שום וודאות בעולם הזה חוץ מה' יתברך והצדיק!!! וזה לא סותר כהוא זה את התפילות הרבות שצריך..בפרט שהעניין פה זה לא רק שאני אגיע לקיבוץ אלא שיגיעו עוד יהודים ויהיה ריבוי הבתים וככה נעשה את רצון הצדיק כראוי.
לא להתפתות לכל מיני שטויות ודמיונות שאולי ייפתח קייב ויהיו טיסות בזול וכו'..זה לא קורה ברגע...
המצב הוא שהמקומות הולכים ואוזלים וסתם חבל...
כדאי גם לשים לב שמלא טיסות של ישראייר וארקיע זה טיסות צ'רטר (של חברות תיירות בארץ וכדומה..שימו לב שגם אם רואים את הטיסה באתר ישראייר זה לא עדות שזה סדיר, אלא לפעמים הם מחלקים את מושבי המטוס בינם לבין ערוצי מכירה של ספקי התיירות השונים בארץ...) זה אמנם לא נורא אבל כדאי להבין את משמעות הדברים מבחינת תנאי הכרטיס ועוד דברים...למשל מבחינת סלוטים, אם מדובר בצ'ארטר לא עונתי שאינו חוזר על עצמו אז יכולים להיות הרבה יותר עיכובים בלוחות הזמנים וכדומה מאשר טיסה סדירה, הזמנים באופן כללי פחות יציבים וזה חשוב מאוד בפרט למי שחושב על קונקשיין צפוף שהטיסה הראשונה (ולפעמים גם השנייה) בו היא צ'ארטר...
בקיצור באמת שאין לי פה נגיעה אישית אלא רק באתי לחזק למחוזקים ולזרז למזורזים לקנו כרטיסים לראש השנה הבעל"ט.
ומאוד חשוב
לשים לב לא לקנות טיסות שמופעלות על ידי טארום (RO) או לוט פוליש (LO) שנמכרות תחת איצטלא של אלעל...זה שקר גמור שנקרא שיתוף קוד (קוד-שייר) שהחברות מבצעות כדי להגדיל את היעדים והמכירות אבל הטיסה בפועל תופעל לפי כללי החברה המבצעת-הווי אומר עשהיא תתבטל אם החברות הזרות הללו יבטלו כי זה ממש טיסה שלהם לחלוטין...כמו שרואים שלוט פוליש ביטלה כבר כמה שבועות בגלל הטיל התימני הידוע לשימצה...
ראיתי כבר כמה טובים ויראים משלומי אמוני בני ישראל שבאו אלי בצהלה עם כרטיסיהם בידיהם ולצערי הודעתי להם את ההבל אשר עשו...
וכמובן שחשוב לשים לב לתאריכים בלועזי בפרט לטיסות שממריאות סמוך אחרי חצות לילה ואנשים טועים וחושבים שזה של הלילה הבא,זה קריטי.
בכל אופן מי שרוצה יכול להזמין בכל חברה שיחפוץ ולהגיד שלום עלייך נפשי רק לעניות דעתי כדאי שהוא ידע שזה לא פשוט שזה הכי חכם ונכון והוא עלול חלילה להצטער מכך מאוד מלבד שהראש השנה של רבנו זה ממש דבר האבד,"מעוות לא יוכל לתקון וחסרון לא יוכל להימנות"...
לעניות דעתי זה חלק יסודי מההשתדלות למרות שאין לדעת שום דבר..
וכל אחד יעשה כטוב בעיניו.
אפשר בנקל
לבנות קונקשניים מעניינים לכל מיני יעדים באירופה, אמנם זה לא יחסוך הרבה מאוד אבל שימו לב לאפשרות...כמובן שכדאי לשים חברות ישראליות בתחילה ובסוף ובפנים אירופה להתנהל עם לואו קוסט..
וגם יש עוד קצת קווים מאירופה של אלעל עם מחירים יפים ומקומות פנויים, לדוגמא הקו של בלגרד בחמישי בערב חזור הוא ממש פגז, רק קשה להגיע אליו...אבל יש טיסה לשם מבוקרשט, ואפשר לטוס מקישינב לבוקרשט אבל זה קצת מסובך מדי לרובא דאנ"ש לעשות שתי עצירות ובפרט למי שהולך עם מזוודות(וכבר ידוע ההתנגדות שלי לדבר המזווודות..חחח..אם כבר אז טרולי אבל שכל יעשה כצרכיו..)...
אשרינו
ואשתדל בלי נדר לא להלאות אתכם בדברים עוד...
מחילה אם הפרעתי את שלוותו של מאן דהוא מאן מאנ"ש ששכח שראש השנה ממשמש ובא...
חזקו ואמצו אחי ורעיי