❓שאלות והתייעצויות שונות❓
-
@gidironen כתב במבוקרסט לאומן דרכי גישה:
נחמן ידידי. האם יש לך מידע לשאלתי אודות חבילת גלישה בהזמנה מאפליקצייה ללא צורך ברכישת סים?
אני לא מבין בזה
את זה נשאיר ל@בעגלות-וסוסים ... -
ישר כח
לגבי סים מקומי. ידעתי כי יש אפשרות לEsim דרך אפליקציות . האם גם בזה יש מידע והמלצה?
יום טובשלום גידי היקר!
ראשית תבדוק אם הפלאפון שלך תומך בesim (אייפון למיניו,חלק מהגלקסי-בעיקר note ומעלה)ואז תוכל להשתמש בזה...
כאן המקום להזכיר שמי שאוהב לנסוע דרך כל מיני חורים בעולם ורוצה גלישה ואין לו תמיכה בesim-אפשר להזמין מברלין כרטיס סים שנקרא esim.me שזה בעצם כרטיס סים פיזי שעליו אפשר לשים esim(לאתר החברה:https://esim.me/)....זה פיתרון למי שרוצה esim והפלאפון שלו לא תומך בזה...
בכללי מי שנוסע רק במדינות אירופה-איני ממליץ לו על זה-אלא לקנות סים אוקראיני קבוע ויש שם הרבה פעמים חבילות משתלמות לכל רחבי אירופה-לדוגמא כרגע יש מבצע של 30gb גלישה בכל רחבי אירופה במתנה כשרוכשים חבילה באוקראינה-לצורך העניין:מדובר על חבילה ללא הגבלת גלישה באוקראינה,כולל הרבה דקות שיחה באוקראינה ומחוצה לה וכאמור זה כולל 30 ג"ב בכל אירופה וכל זה עולה 35₪ לחודש,המבצע מסתיים עוד 4 ימים...
היתרון הנוסף של סים אוקראיני זה שאפשר לעשות שם חבילות זולות לכל רחבי אירופה בפעם אחת,וזה נוח יותר מאשר להיכנס לאתר של כל מדינה ולהזמין שם פרופיל esim מקומי ולהטעין אותו...לענייננו:
מי שהפלאפון שלו כן תומך אז ככה:
יש שתי חברות תקשורת עיקריות באוקראינה:
Lifecell:
https://www.lifecell.ua/en/
Kyivstar:
https://kyivstar.ua/האתר של קייבסטאר הוא רק באוקראינית אז שימו לב שלפעמים זה יותר קשה...
פשוט נכנסים לאחד האתרים האלו וקונים כרטיס esim,בשפה מקצועית קוראים לזה פרופיל esim.
לאחר הרכישה אתה תקבל QR CODE
של הסים החדש שלך וכדאי שתשמור אותו בקובץ או שתעשה לו צילום מסך.
לא לשכוח לראות מה המספר פלאפון שנתנו לך ולשמור אותו...
ואז תיכנס להגדרות הפלאפון>חיבורים>מנהל כרטיסי סים>ואז תלחץ על "הוסף פרופיל esim" ואז צריך לסרוק את הברקוד וזהו!יש לך סים אוקראיני בפלאפון...
עכשיו נכנסים לאתר של החברה ואז מטעינים את החבילת גלישה שאתה רוצה...
שיחות הודעות זה לא תמיד זול בכל חברה-הכל יחסי כמובן-אבל מי שיכול כדאי להסתמך רק על אינטרנט לדעתי...
במצב הנוכחי ובתור לקוח חדש(לקוחות ישנים יש להם יותר מבצעים ודברים שווים גם בשאר החברות)
החברה שהיא זולה בפער היא kyivstar
אם כי לדעתי הקליטה שלהם לפעמים פחות טובה והם חוו יותר קריסות ברשת...
פשוט אפשר להיכנס שם ולהזמין חבילה חודשית של 15 ג"ב באוקראינה ועוד 5 בכל אירופה בעלות של 17₪ בערך...
בחברה השנייה זו יותר יקר ופחות מומלץ למי שמתחבר פעם ראשונה...
בהצלחה! -
ישר כח תודה על המידע המועיל הזה.
בשמחה רבה!,בבחינת "הדרכים אומרות תודה!"...
לאור דבריך אשאל. האם כעת בהיותי בארץ אפשרי לי לרכוש סים אוקראיני ולנצל את המבצע שהזכרת ולהשתמש בזה הסים בנחיתתי בבוקרסט בעוד כחודשיים וחצי?
אפשר לרכוש פרופיל esim לכל מדינה בעולם תמיד,וזה לא משנה איפה אתה נמצא בפועל כרגע...
לגבי שאלתך:
המבצע הוא בחברת לייפסל,והוא תקף רק למי שרכש כמה חבילות חודשיות לפחות ולא למשתמשים חדשים...ואז הם פשוט מוסיפים לו מתנות על גבי החבילות החודשיות החדשות שהוא ייקח...
ברגע שאתה קונה חבילה חודשית היא תקפה רק לחודש מרגע הקנייה-הווי אומר שגם אם יכלת לקנות חבילה-היא הייתה נגמרת בעוד חודש...
אתה יכול עכשיו לקנות פרופיל esim.
ופשוט כמה ימים לפני הנסיעה להטעין אותו כאשר תחפוץ...
אשרינו שזכינו!
אגב אני ממליץ לך להישאר עם אותו פרופיל ואותו מספר אוקראיני כי לפעמים יש הטבות ללקוחות קבועים...
אגב אם תרצה אפשר להוסיף כמה שקלים ולבקש מספר בהרכבה אישית-דהיינו שתוכל לבחור ספרות נוחות לזכירה או להוסיף 148😉... -
@דודי כתב במעברי גבול מולדובה:
בוקר טוב
אשמח לקבל מידע מפורט על הגבולות של מולדובה.
מה פתוח למעבר רגלי, מה שעות הפתיחה של הגבולות,תודה
הגבולות בפועל פתוחים 24/7 למרות שעל פי ההודעות הרשמיות חלקם אינם פתוחים בכל שעות היממה.
הגבולות הרלוונטים יותר הם גבול מוגילוב פודולסק שנמצא בצפון מולדובה, וגבול פלנקה שנמצא בדרום מולדובה קרוב לאודסה (ישנם עוד גבולות פחות רלוונטים).
בשתי הגבולות הנ"ל ניתן לעבור ברכב או ברגל.
בגדול מוגילוב היא דרך קצרה יותר, רק שהדרך לשם ומשם יותר קשה.
ולכן רבים נוסעים מפלנקה למרות שזה דרך ארוכה יותר, מה גם שזה גבול גדול הרבה יותר. -
@avrhahm כתב במדריך לנסיעה בהונגריה:
שלום יש לי כרטיס לנחות בבודפסט יום לפני ערב ר"ה 1 באוקטובר בשעה14:10
האם יש סיכוי להגיע בכלל לאומן ואם יש אפשרות לינסוע ברכבת. האם יש סוכן שיודע לארגן כזה דבר?בהסעה מאורגנת אתה תגיע בעז"ה אם כי לא בטוח שקודם חצות ערב חג
ברכבת לכאו' אין סיכוי -
@avrhahm כתב במדריך לנסיעה בהונגריה:
האם יש לך מידע על הסעה מאורגנת?
יהיה יותר קרוב לראש השנה גם התארגנויות פרטיות, וכמובן גם הסעות מסודרות של אומן אקספרס/פאייכלה
-
@עד-הניצוץ-האחרון כתב במדריך | ברכבת מבודפשט לאומן ועוד:
יש רכבת ישירה מבודפשט לצ'ופ! במחיר של כ17 יורו הנסיעה עורכת כחמש שעות ומגיע עד לצ'ופ להחלפה לרכבות הלינה עד לויניצה
שלום ניסית להזמין כרטיס לרכבת זה עולה 117 יורו. האם זה הגיוני ביחס ל17 שמוזכר בפוסט מצרף תמונה
-
@avrhahm כתב במדריך | ברכבת מבודפשט לאומן ועוד:
@עד-הניצוץ-האחרון כתב במדריך | ברכבת מבודפשט לאומן ועוד:
יש רכבת ישירה מבודפשט לצ'ופ! במחיר של כ17 יורו הנסיעה עורכת כחמש שעות ומגיע עד לצ'ופ להחלפה לרכבות הלינה עד לויניצה
שלום ניסית להזמין כרטיס לרכבת זה עולה 117 יורו. האם זה הגיוני ביחס ל17 שמוזכר בפוסט מצרף תמונה
יש לך טעות
זה לא הרכבת לצ'ופ (זהרכבת לצפון צ'כיה...)
תחפש CHOP -
@שרוליק כתב בכרטיסי טיסה זולים - ראש השנה תשפ"ה.:
מישהו יכול לומר לי מה יותר שווה
קישינב או בוקרשט , השאלה עם העיכובים בגבול בקישינב כאלה ארוכיםוכבר שווה דרך בוקרשט עם מעבורת בגבולקישינב עם החלפת רכב בגבול ומעבר הגבול רגלי, תהיה לכאורה מהירה מבוקרשט בכל קונסטלציה.
-
-
-
תודה רבה לעוסקים במלאכה על האשכול החשוב
אם אני מזמין 4 מיטות ברכבת שינה בוקרשט קישינב האם אני יקבל חדר שלם ומה אפשר לעשות בעניין?
בהתכתבות איתם הם אמרו לי שזה לפי הזמינות באופן אוטומטי...
וסתם כך אם למישהו יש מידע על הרכבת הזו